Nije dovoljno izvesti samo sirovi metal

Dani - - Biznis Vijesti -

Mostarski Aluminij u potrazi je za inozemnim partnerom za ulaganje u više stupnjeve obradbe mostarskoga metala. Cilj je umjesto isključive prodaje sirovoga aluminija, izvoziti proizvode višega stupnja obrade.

Rekao je to prvi čovjek mostarskog kombinata Mario Gadžić čelnicima AHKBiH, Zastupništva njemačkoga gospodarstva u BiH, predvođenim zamjenikom direktora Martinom Gaberom početkom septembra u Aluminiju.

"Aluminij upravo na njemačkomu tržištu vidi izniman potencijal, napose u svjetlu posljednjih kontakata koje smo ostvarili s njemačkim aluminijskim divom Trimetom i s jednim od najvećih europskih proizvođača automobilskih felgi Borbetom", kaže Gadžić.

AHK najveća je mreža gospodarskih subjekata u Europi, ima izvrsne kontakte s gotovo svim svjetskim tvrtkama, financijskim, tehnološkim i znanstvenoistraživačkim institucijama, ali i s njemačkom vladom te, putom vladinih kanala, i sa svim drugim značajnim gospodarskim savezima u svijetu.

"AHKBiH sa zanimanjem prati rad i poslovne pothvate Aluminija, čiji su posljednji pokazatelji za svaku pohvalu. Vaš utjecaj na život BiH gotovo je nemoguće procijeniti i imate našu punu potporu u umrežavanju s njemačkim tržištem, kao i u svim drugim dostupnim oblicima suradnje", kaže Gaber..

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina

© PressReader. All rights reserved.