Kako se saviti bez nabora?

Svijet iščekuje Galaxy X

Dani - - Moderna Vremena -

Osim Galaxyja S9 i Galaxyja Note 9, tržište sa zanimanjem čeka još jedan flagship, Samsungov savitljivi smartphone

Galaxy X. Iako nije poznato kada će se tačno pojaviti u prodaji, on zaista postoji, a agencije navode da je odabranoj publici predstavljen na CES-u 10. januara.

Korea Herald piše, pozivajući se na neimenovani izvor, da je Samsung Display razvio 7,3-inčni savitljivi ekran i da će proizvodnja početi ove godine. Drugi izvor je kazao da je savitljivi smartphone gotovo spreman.

Galaxy X bi mogao biti ponuđen u dvije verzije, jedna bi se navodno trebala početi proizvoditi u novembru ove godine, a druga s naprednijom tehnologijom nešto kasnije.

Zvanično je Samsung na CES-u javno saopćio da je teško i prerano govoriti o dolasku ovakvog smartphonea, ali je u septembru prošle godine šef Samsunga DJ Koh privukao pažnju kada je rekao da bi mogao stići u decembru 2018. ili početkom 2019. godine.

Nagađa se, međutim, da bi fleksibilni OLED ekran trebao biti završen do marta 2018, da bi proizvodnja mogla počela u septembru, pa bi se finalna verzija mogla pojavila u novembru. Nezvanično, sada se traži način kako da se na ekranu ne stvaraju nabori..

Foto: TECHWORM

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina

© PressReader. All rights reserved.