Vrh u jednom pakovanju

Dani - - Autodani -

Atraktivna petovratna druga generacija A7 Sportbacka, koja u sebi na najbolji način spaja kvalitete luksuzne limuzine i praktičnog karavana, na njemačko tržište stiže u februaru po cijeni od 67.800 eura.

Dizajn donosi evolucijsko usklađivanje sa novim principima zacrtanim konceptom Proloque. Automobil je zadržao dosadašnje proporcije, a najveća novost su svjetlosne tehnologije, koje mu daju moderniju notu. Zadnji dio je dobio OLED traku čitavom širinom automobila.

Puno veće razlike u odnosu na prethodnika novi A7 Sportback nudi u kabini. Broj klasičnih komandi je sveden na minimum, a najbitnijim funkcijama u automobilu se upravlja preko dva touch ekrana na centralnoj konzoli. Glavnu ulogu ima multimedija sa većim 10,1-inčnim ekranom, a sporednu klimatizacija kojom se upravlja pomoći 8,6-inčnog ekrana.

Pogonska gama nove sedmice za sada se svodi na samo jedan 3.0 TFSI benzinski V6 turbomotor sa 340 KS i 500 Nm, uparen sa sedmostepenim S Tronic automatikom. Ubrzanje od nula do 100 km/h je za 5,3 sekunde, najveća brzina 250 km/h. Audi je najavio da će u pogonsku gamu brzo uvrstiti benzinske i dizel-motore sa četiri i šest cilindara. Uz A7

Sportback se nude četiri vrste vješanja..

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina

© PressReader. All rights reserved.