Zabava zagarantovana

Dani - - Autodani -

Na Fordovoj Fiesti VIII već pri prvom susretu uoče se značajne dizajnerske promjene. Intenzivno se radilo na obliku svjetlosnih grupa, poklopcu motora, a ponude sad počinje sa Trend paketom. Slijedi Titanium, a onda sportski ST-Line i Vignale premium paket. Naredne godine očekuju se i ST i Active.

U novoj Fiesti je potpuno nova generacija motora. Osnovni je 1,1-litarski TI-VCT benzinac sa 70, odnosno 85 KS, te jednolitarski EcoBoost turbo-benzinac snage 100, 125 i 140 konja. U ponudi će se naći i TDCi dizelaš radne zapremine 1.500 kubika, snage 75, 85 i 120 KS. Šestostepeni manuelni mjenjači biće standard, a dostupan će biti i šestostepeni automatik.

Fiesta ima obilje aktivnih i pasivnih sigurnosnih elemenata, među kojim su aktivni tempomat u kombinaciji sa kamerama za nadzor putanje i senzorima koji upozoravaju na rastojanje. Tu su i sistemi za opomenu pri napuštanju trake, te senzori za pomoć pri parkiranju i nadzorna kamera za vožnju unazad. Opcija je sistem automatizovanog parkinga..

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina

© PressReader. All rights reserved.