Sportaš koji osvaja ceste

Dani - - Autodani -

Ford je, do dolaska potpuno novog modela, odmjereno redizajnirao Edge i prvi put u svojoj istoriji ponudio sportsku ST verziju jednog SUV-a. Na prednjem dijelu su potpuno nova Full LED glavna svjetla u koja su integrisana savremena LED dnevna svjetla.

Maska hladnjaka sad ima četverolamelarnu formu, sa rešetkastom osnovom, a promjene nisu zaobišle ni prednji branik u čiju je sredinu integrisan sistem nadzora puta. Nazad su potpuno nova peta vrata sa drugačijim centralnim dijelom. Edge je dobio dvije odvojene LED grupe, moderniji je i zadnji branik. Tu su se skladno uklopili hromirani okrugli izduvni otvori.

Maska hladnjaka kod ST-a ima jednostavnu saćastu formu,

prednji branik ima manje off-road, a puno više aerodinamičkih i sportskih crta, bokovi su dodatno istaknuti jedinstvenim, opcionim 21-inčnim alu-naplacima. Zadnji dio se najmanje razlikuje u odnosu na standardni model.

Najveće novosti u enterijeru su uglavnom stilske prirode, ali je puno pažnje posvećeno sistemima za asistenciju vozaču i podizanju nivoa sigurnosti. Serijski su zato sad sistem upozorenja na mogući frontalni udar, sa opcijom preventivnog automatskog kočenja, upozorenje na vozila u mrtvom uglu, sistem automatskog održavanja u traci, nova automatski podesiva svjetla, ali i niz ostalih elektronskih sistema..

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina

© PressReader. All rights reserved.