Vlast ugrožava čak i egzistenciju obrtnika

Dani - - Biznis Vijesti -

Obrtnicima u Federaciji neprihvatljiv je novi prijedlog zakona o obrtu i srodnim djelatnostima kojeg predlažu Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta i Svjetska banka. Nacrt ovog zakona prošao je javnu raspravu, usvojen je u oba doma Parlamenta FBiH, a onda se, tvrdi Obrtnička komora FBiH, pojavio prijedlog koji nije ni nalik nacrtu.

Predsjednik Obrtničke komore FBiH Željko Babić kaže da Ministarstvo nije prihvatilo primjedbe obrtnika, da su ukinuti pravilnici, da nije definirana imovina obrtnika, da je ukinuta kupoprodaja obrta... Babić kaže da su neki prijedlozi ipak prihvaćeni, između ostalog, o mogućnosti uvoza i izvoza repromaterijala, skraćivanju postupka otvaranja obrta sa 14 na sedam dana, te prikupljanju dokumentacije po službenoj dužnosti, ali, kaže predsjednik Skupštine Obrtničke komore Smail Hasanić, novi prijedlog obrtnicima više šteti od važećeg zakona.

"On neće doprinijeti razvoju obrtništva, naprotiv, usporit će ga, a ugrozit će i egzistenciju obrtnika jer će dovesti do masovnog zatvaranja radnji", rekao je Hasanić..

Foto: MONKEY BUSINESS IMAGES

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina

© PressReader. All rights reserved.