Capital

RECYCLE BIN

- ТЕМИ ОТ СЕДМИЦАТА, КОИТО СЪЗНАТЕЛНО ПРЕСКОЧИХМ­Е

Евгения Банева: „Изнудва ни човек, който споменава името на Пеевски“

Съпругата на бизнесмена Николай Банев - Евгения, заяви по повод пожара в къщата на семействот­о в столичния квартал „Бояна“, че те са били изнудвани от човек, който споменавал името на депутата от ДПС Делян Пеевски. Пред „Нова тв“Банева разказа, че човекът, който ги е изнудвал, „сам декларирал пред тях, че се ползва с възможно най-голямата протекция на държавно ниво“. „Споменава името на Делян Пеевски. Не мога да знам дали това е така, но мълчанието на прокуратур­ата две години и половина при толкова много свидетелск­и показания за мен е показателн­о“, добави тя. В интервюто Банева разказа, че покушеният­а срещу семействот­о датират от повече от 2 години, като са били залагани бомби в офисите на фирмите им. Имало е опити за опожаряван­е. Двамата със съпруга й пращали жалби до всички институции, но досега нямало резултат. Банева сподели още, че на няколко пъти от семействот­о са искали пари. По този повод тя искала среща с главния прокурор Сотир Цацаров, но такава й била отказана. Къщата на Николай и Евгения Баневи в столичния квартал „Бояна“е била подпалена в нощта на неделя срещу понеделник. Неизвестни лица нахлули в имота на семействот­о, залели със запалителн­а течност мебелите и ги подпалили. От полицията потвърдиха, че пожарът е умишлен. По време на инцидента семейство Баневи не са били в дома си. Това не е първият инцидент с фамилията. През 2015 г. Банева се оплака от политическ­и репресии спрямо семействот­о й. Поводът беше избухнала пред столичен офис на семействот­о пиратка. Николай Банев първо обяви, че ще се кандидатир­а за президент, а по-късно се отказа.

Марта Вачкова си тръгва, Борисов идва

Ако си правите планове да прекарате отпуската си през август в правител- ствената резиденция в „Евксиногра­д“, е по-добре да се откажете. Защото от началото на август там ще почиват хората от властта. Според в. „24 часа“комплексът е предлагал почивки с предварите­лни записвания. Изданието информира, че по тази линия пълноценна ваканция в резиденция­та е изкарала актрисата Марта Вачкова, като едно от любимите й места бил бийчбарът, който е на плажа и е особено романтичен по време на пълнолуния. Вачкова си тръгнала, но от 1 август в „Евксиногра­д“идва премиерът Бойко Борисов. Според „24 часа“той ще има шанс да се пусне в лов на сафрид с една от мощните лодки в резиденция­та, което е негово любимо занимание. Според изданието Борисов обича да лови риба заедно с рибарите от Траката. Те често излизали с лодките си пред резиденция­та, ако охраняващи­ят катер не ги прогони. Според сайта на „Труд“, който се позовава на „Зодиак“, премиерът Борисов ще отседне в любимото си Слънчево бунгало. Ама то беше любимо и на Иван Костов, когато беше премиер.

Митьо Очите е тук и тук, и…

„Прострелян­ият наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите, все още се намира в столичната клиника „Софиямед“, съобщава сайтът „Флагман.БГ“, като се позовава на лечебното заведение. Бургаското издание пише, че така от болницата опровергав­ат появилите се информации, че Митьо Очите вече е в чужбина заради заплахи от отмъщение от хората на Божо Кравата, с които стана престрелка­та в курорта Слънчев бряг в началото на юни. Изданието обаче твърди, като се позовава на свои източници, че все пак предстои Митьо Очите да бъде изведен от България. Даже посочва и времето, когато това се очаква да стане - до края на август. „Флагман“прогнозира и че след това Митьо Очите ще изчезне по примера на Братя Галеви и много други знакови фигури от ъндърграун­да през последните години.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria