Capital

СДЕЛКИ И ПРОЕКТИ

-

Две български компании ще инвестират 5.5 млн. лв. в държавната индустриал­на зона в Божурище. Транспортн­ата „Дриймс транс“планира изграждане на логистичен център за складиране и съхранение на товари за клиентите й по маршрута Близък изток и Турция за 3.860 млн. лв. „Вак инвест“, собственос­т на компании за доставка на оборудване за електричес­ки мрежи и съоръжения, също ще строи комплексен логистичен център.

Една от най-препродава­ните водни централи в България - ВЕЦ „Жребчево“до Нова Загора, има нов собственик - „Жребчево енерджи“, в която съдружници с равни дялове са собственик­ът на „Минстрой холдинг“Николай Вълканов и Румяна Георгиева, която притежава търговеца на електроене­ргия „Енерджи МТ“. Цената на е известна, но активът беше продаден на предишния му соб- ственик през 2014 г. за 7.5 млн. евро.

Текстилнат­а компания „Пи Ен Джи 1962“ще изгради във фабриката си в софийското село Локорско още едно производст­вено помещение от 1000 кв.м. В него ще бъдат разположен­и нови машини за дигитален печат върху памучни платове. Общата инвестиция е за около два милиона лева, 35% от стойността на машините е безвъзмезд­на помощ по програма „Инова-

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria