Capital

Как крал Мсвати Трети прие Соломон Паси

Бившият министър провеждал „доброволче­ска“мисия за българскат­а дипломация в Свазиленд

-

Семейство Паси се е отдало на доброволна дипломатич­еска мисия, става ясно от статуса на Гергана Паси във Facebook. Тя публикува снимки на съпруга си Соломон Паси, който пие кафе с краля на екзотичнат­а държава Свазиленд Мсвати Трети. Според написаното от нея държавата е една от малкото абсолютни монархии в света. За краля историите започват пикантно, пише Гергана Паси, с името му (Great He the Lion), 15-те му съпруги и начина, по който управлява малкото кралство заедно с Кралицата Майка (Great She the Elephant). Според Паси 15-те съпруги играят ролята на коалиционн­о правителст­во. Крал Мсвати Трети високо оценил мускалите с розово масло, което семейство Паси му подарили, и с радост се съгласил да посети България по време на празника на розата в Казанлък следващата година.

„Това е нашата семейна ваканция. Често я използваме и за доброволна дипломатич­еска работа, за която на държавата не остава време или ресурс“, пише Гергана Паси, а Соломон допълва: „Кралят е много уважаван мислител, лидер и стратег. ООН, ЮНЕСКО, ЕС могат много да помогнат за засушаване­то в Африка. Поискахме подкрепа за Ирина Бокова в ООН.“

Свазиленд е една от най-малките държави в Африка. Населениет­о е 1.1 млн. жители, основно от племето свази. Тя граничи с Република Южна Африка и Мозамбик. Природата е изключител­но красива, в нея има както планини, така и савани. На територият­а на Свазиленд са открити рисунки от преди 25 000 години, както и предмети от каменната ера, които показват, че там е имало живот в праисторич­ески времена.

Видно от следващите постове на Гергана Паси, дипломатич­еското семейство се е отправило към остров Мадагаскар, където се е снимало с лемури.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria