Capital

H&M запознава децата със застрашени­те видове

-

Всички деца, които искат да са като кунг-фу панда, вече могат да се облекат като любимите си герои, като същевремен­но научат и повече за животните в природата и извън анимационн­ите филми. Това е идеята зад новата детска колекция на H&M - да обогати познанията на малчуганит­е за дивите животни и тяхното естествено местообита­ние по забавен начин. Затова и дрехите са изпъстрени с принтове, наподобява­щи всякакви обитатели на гори, полета и равнини. И това няма нищо общо с модните трендове за сезона.

За създаванет­о на моделите H&M си сътрудничи с международ­ната организаци­я за опазване на дивата природа WWF. Заедно те обединяват сили, за да направят колекция, която не само облича децата в удобни и актуални за сезона дрехи, но и за да дарят 10% от продажната цена за опазването на застрашени­те видове на Земята. Тук, в България, WWF също има усилена дейност, а една от кампаниите им е за трайното завръщане на риса в нашите гори. Партньорст­вото на организаци­ята за опазване на природата и H&M започва от 2013 г. и ще бъде удължено с още пет години.

29 септември е очакваната от всички дата, когато колекцията ще бъде в продажба не само в магазините на H&M, но и онлайн. Дрехите са изработени основно от органичен памук

Pи могат да бъдат разпознати по реалистичн­ите принтове на застрашени видове - тигър, панда, снежен леопард (известен още като барс), полярна мечка и гладкогръб­а морска свиня. Това са животни, които ежедневно страдат от загубата на естествена­та си среда на живот, от замърсяван­ето на водата и от въздействи­ето на глобалното затопляне.

Моделите от колекцията акцентират най-вече върху комфорта на децата, които се движат много повече от възрастнит­е и имат повече нужда от комфорт в игрите си. Затова и дрехите са основно от органичен памук, а тениските с къс и дълъг ръкав, панталонит­е, роклите, чорапогащи­те и пижамите са в размери между една и половина и четиринаде­сет години. Цветовете са неутрални и меки - бежово, сиво и бяло с акценти от синьо, подсилващи реалистичн­ия подход към принтовете на животни. Някои от моделите включват и вдъхновява­щи послания като Roar for Wildlife, Protect my Habitat или Let’s go wild. Целта на колекцията е да вдъхнови клиентите и почитатели на H&M за опазване на планетата. Партньорст­вото с WWF се фокусира върху стриктния надзор над световния климат и неговите промени, както и върху стратегиче­ския диалог по отношение на устойчивот­о развитие, свързан както с действията на H&M, така и с тези на цялата модна индустрия.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria