Plus: Paul Raff cre­ates a fo­cused workspace with backto-back bu­reaus

Paul Raff Stu­dio in­stalls back-to-back bu­reaus that give a busy cou­ple fresh fo­cus

Designlines - - Contents - BY ERIC MUTRIE

An aca­demic re­searcher and en­tre­pre­neur needed their new digs in North Toronto to in­clude a se­ri­ous study – but didn’t want a se­questered cave that cut them off from the kids. Ar­chi­tect Paul Raff met their wishes by out­fit­ting the north-fac­ing room with a 2.6-me­tre-tall ma­hogany-framed glazed wall from Bauhaus that al­lows parents at work to feel con­nected to chil­dren at play in the front yard. By fac­ing the room’s work zones in op­po­site di­rec­tions, the lay­out al­lows for fo­cused con­cen­tra­tion as well as im­promptu chitchat.

Slate paint by Sher­win Wil­liams vis­ually de­lin­eates the of­fice al­cove from the airy, 4.88-me­tre-tall liv­ing room it’s linked to. The in­ter­con­nected spa­ces give the den a clear sight­line to the street, though a heavy cur­tain can be used to block off the space when it comes time to buckle down.

Cus­tom 3.7-me­tre-long wall-mounted wal­nut desks and shelv­ing above keep clut­ter con­fined to the edges of the of­fice so as not to in­ter­rupt its flow. PAULRAFFSTUDIO.COM

Newspapers in English

Newspapers from Canada

© PressReader. All rights reserved.