Mau­rice Meagher’s

Pro­ject de­vel­oper We wanted to con­nect the out­door liv­ing space to the house. liv­ing room

The Coast - Homes Halifax - - My Favourite Room -

What makes this room your favourite?

It’s nice and bright—lots of sun comes in. We opened all the walls up and now the area opens onto the kitchen. We added large win­dows be­cause it was a south­west-fac­ing bright part of the prop­erty. We also added a nice gar­den door. Now, all the light that comes through the back wall floods through the space. In good weather the space floats right out onto the back deck. We took three dark rooms that were dis­con­nected and opened it all up.

The in­spi­ra­tion

We’re builders so the key rea­son we bought the house was the sunny back­yard. It’s an old house so it needed a fair bit of work. We wanted to con­nect the out­door liv­ing space to the house. There’s no neigh­bour in the back ei­ther—there’s a kids’ soc­cer field that you can see straight across onto a cityscape. It’s quite pri­vate and looks onto lots of lights and hills, so that’s a nice part of it too.

Key de­tails

There was an old non-func­tion­ing fire­place in the liv­ing room so we put a propane fire­place in there. We wanted it to be a gath­er­ing place when we were en­ter­tain­ing and a warm area to be in. It’s nice that when you’re en­ter­tain­ing you’re not sep­a­rated from your guests. Even with fam­ily—there’s an is­land they can sit at in the kitchen and peo­ple can be in both spa­ces so you’re con­nected. We have two chil­dren, so it’s nice that when you’re in the kitchen you can see and hear what’s go­ing on in mul­ti­ple ar­eas.

Newspapers in English

Newspapers from Canada

© PressReader. All rights reserved.