24sata - Cafe 24

DA BI NAPISAO PJESMU O LJUBAVI, MORAŠ BITI POMALO DEPRESIVAN

-

IMarku Tolji (32) ovo je ljeto radno. Osim što je na početku ljeta predstavio novu pjesmu “Gdje smo mi” i snimio spot, odrađuje gaže po cijelom Jadranu. Našao je vremena za kraći odmor, i to za jedrenje po Jadranu. Riječanin je zavolio glazbu uz svojega strica Davora, koji je pjevao u grupi Denis & Denis s Marinom Perazić. Pjevao je u klapi, a godinama je već u solo vodama.

NAJVEĆA INSPIRACIJ­A JE LJUBAV Što je sljedeće u planu?

Kao i do sada, kod mene sve ide spontano i opušteno. Nisam lik koji radi muziku s računicom, nego po ‘feelingu’. Tako je i nastala ‘Gdje smo mi’, autorski moja, ali ‘zvučno’ malo drugačija nego što je publika navikla čuti od mene. I to je upravo to - igram se s muzikom što više mogu, eksperimen­tiram i to me najviše veseli.

Inspiracij­a za pjesme dolazi iz vlastitog ili iz tuđih iskustava?

Neke iz vlastitog iskustva, a neke situacije pokupim iz okoline. Samo je bitno da je svaki put emocija iskrena, bila ona moja ili tuđa. Rak sam po horoskopu, pa je i logično da mi je najveća inspiracij­a ljubav. Pjevati o ljubavi mi nikad ne dosadi.

Jeste li bili na koncertima

Na moj glazbeni put utjecali su: Frank Sinatra, Eric Clapton, Oliver... Nažalost, nisam bio na konecrtima svih svojih uzora, ali na koncertu jednog od najvećih idola jesam - Paula McCartneya! Taj doživljaj neću nikad zaboraviti. Golemi sam obožavatel­j Beatlesa te gledati tog čovjeka i taj dio povijesti uživo bila je jedinstven­a prilika koja me još više inspiriral­a da se držim onoga što volim u životu i glazbi. S jednim od idola sam imao prilike i nastupati nekoliko puta, pa čak i gostovati na njegovu koncertu u Royal aLbert Hallu. Naravno, u pitanju je Oliver Dragojević, od

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia