24sata

Vitez zaprosio učiteljicu

BAJKA U ŠKOLI Čačinci: Danijel Vujić u viteškom je oklopu ušao u razred i pred đacima upitao njihovu učiteljicu Andreju Prelog: ‘Želiš li biti moja princeza i udati se za mene?’

- Piše: FRANJO LEPAN

Svaka djevojka sanja svojega princa na bijelom konju, pa sam se ja odlučio, ponukan likovima iz romana Marije Jurić Zagorke, obući kao vitez i isprositi svoju mladu. Vitez nisam samo za tu prigodu, nego ću njezin vitez biti cijeli život, obećao je Andreji Prelog (29) njezin vitez Danijel Vujić (36). U Osnovnoj školi “A. G. Matoš” u Čačincima kraj Slatine u ponedjelja­k na kraju nastave u razred je ušetao vitez u oklopu. – Bio je kraj nastave, na vrata mi je pokucala ravnatelji­ca škole. Ušla je i rekla mi da imam posjet. Za njom je ušao vitez u oklopu. Zapitala sam se što radi ovdje. Po hodu mi se učinio poznatim, a kad je skinuo vitešku kacigu, vidjela sam Danijela, ali mi još nije bilo jasno što radi u razredu. Učenici su kao i ja zanijemili. Zavladala je neka slatka tišina. Prišao mi je i kleknuo, u ruci je držao sjajni prsten, te me pitao hoću li se udati za njega. Kao iz topa sam ispalila: ‘Da’, nisam se ni trenutka dvoumila, jer znam da je on moj vitez u oklopu i bez njega. Razredom se prolomio pljesak dvadesetak mojih učenika 8. razreda.

ODUŠEVIO JE SVE U ŠKOLI

Oduševljen­je nisu krili ni ravnatelji­ca i pedagoginj­a škole, kao ni moja sestra Tamara koja je, kako sam kasnije saznala, imala prste u organizaci­ji prosidbe – rekla je Andrea. Mladi par je zajedno tek četiri mjeseca, a zaljubili su se na prvi lajk koji su uputili putem Facebooka. – Danijel i ja imamo nekoliko zajednički­h prijatelja, viđali smo se, ali sve je počelo nakon što mi je uputio zahtjev za prijateljs­tvo. Počela su dopisivanj­a, razmijenil­i smo na tisuće poruka. Znali smo da je to prst sudbine i da nam je suđeno da budemo zajedno – kaže Andrea.

PRIJATELJI SU PRESRETNI

– S obzirom na godine, smatramo se zrelijima, dobro smo sagledali sve i odlučili ubuduće zajedno ići kroz život. Naši roditelji i sestre su to jako dobro primili, evo upravo se spremamo Andrea i ja ići mojima, premda su je oni upoznali i odmah prihvatili. Sad, nakon što sam je i zaprosio, to je samo formalnost. Naši prijatelji su oduševljen­i, čestitke stižu sa svih strana. Prije nego što sam zamolio prijatelje iz Reda vitezova Ružica Grada da mi posude viteški oklop, malo sam se raspitao kako bih bio siguran da me Andrea neće odbiti jer bi mi to teško palo, puno teže od 30 kilograma oklopa koji sam navukao na sebe – kaže Danijel. Mladi par je odlučio da će vjenčanje biti iduće godine.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Zajedno su tek četiri mjeseca, ali znaju da im je suđeno
Zajedno su tek četiri mjeseca, ali znaju da im je suđeno
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia