24sata

GOREC

-

zbog srca. U Klinici Magdalena u Krapinskim Toplicama ugradili su mu kardiovert­er. Ali je Medvedec, dok je sa slomljenim rebrima ležao u Općoj bolnici Zabok, dobio upalu pluća, a na to i - koronu. Oporavljao se četiri tjedna, smršavio 12 kila.

- Ja sam se samo potrudil dvaput rodit. Zahvaljuju­ći susjedi Mariji, doktorici Ivi, tehničarki Mateji i šoferu Zdravku, koji me tak peljal da su me ove dve morale dobro držati da ne opadnem. Spasili su mi život i nigdar im se ne bum mogel dosta zahvaliti. To treba znati. Kaj ja znam kaj napravit s čovekom kad mu je slabo. Poleješ ga z vodom, ne bum mu išel u zube puhat kad ne znam - smije se Medvedec i sam sebi.

- Kad nakon svega vidite da taj čovjek stoji na nogama, da je pred vama, da razgovara s vama... Nema tog novca koji to može nadomjesti­ti. Smijali smo se i plakali - kaže nam dr. Iva koja, međutim, sebe stavlja u drugi plan.

- Nakon susjede Marije, Matea i Zdravko, tehničarka i vozač, oni su bili ključni. Brutalno su to odradili. Napravili su nevjerojat­an posao. Bitan je tim, on je bitniji od mene. Oni bi se bez mene snašli, ja bez njih ne bih - cijelo vrijeme je dr. Miloš isticala njihovu ulogu.

Ova mlada liječnica u Zagorje je došla iz Sinja. Kaže, “malo da vidim kako je”. Zagorjem je oduševljen­a.

- Malo me muči jezična barijera. Niti oni razumiju mene niti ja njih. Ali imam tu tim prevoditel­ja - smije se ova simpatična liječnica.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia