IT tvrt­ke tra­že no­ve ide­je na Teh­nič­kom ve­le­uči­li­štu u Za­gre­bu

Chal­l­lan­ge Cup Stu­den­ti se na­tje­ču u iz­ra­di sof­tver­skih rje­še­nja za smar­tp­ho­ne

Poslovni Dnevnik - - AKTUALNO/MALO PODUZETNIŠTVO - DAR­KO BI­ČAK

Ra­di­oni­ce i na­tje­ca­nja slu­že ka­ko bi se stu­den­ti spo­ji­li s tvrt­ka­ma iz in­for­ma­tič­kog sek­to­ra

In­for­ma­tič­ke tvrt­ke Fi­ve, SPAN, In­fi­num, Na­no­bit i Mo­ben­do sa­mo su ne­ke iz hr­vat­skog IT sek­to­ra ko­je tra­že no­ve ide­je, ali i no­ve za­pos­le­ni­ke, na Teh­nič­kom ve­le­učil­li­štu u Za­gre­bu ( TVZ). Ka­ko bi Ve­le­uči­li­šte spo­ji­lo svo­je stu­den­te i tvrt­ke, or­ga­ni­zi­ra niz pos­lov­nih do­ga­đa­nja ta­ko da TVZ u ne­ku ru­ku pos­ta­je in­ku­ba­tor za ra­zvoj, uglav­nom sof­tver­skih, pro­je­ka­ta.

Jed­no od tak­vih do­ga­đa­nja je i TVZT Chal­len­ge Cup 2016 u ko­jem se stu­den­ti na­tje­ču u ra­zvo­ju mo­bil­nih apli­ka­ci­ja. Ka­ko po­jaš­nj­va Vje­ran Bu­še­lić, vo­di­telj Cen­tra za ka­ri­jer­no sa­vje­to­va­nje na TVZu, o iz­ra­zi­to ve­li­kom in­te­re­su za ovaj pro­jekt naj­bo­lje svje­do­či po­da­tak da je la­ni su­dje­lo­va­lo vi­še od 250 stu­de­na­ta.

“Kva­li­te­tu i ove go­di­ne jam­či iz­ra­zi­to veliki broj part­ne­ra, tvrt­ki ko­je ne sa­mo da na­gra­đu­ju naj­bo­lje, ne­go ak­tiv­no su­dje­lu­ju u nji­ho­voj edu­ka­ci­ji. Dva­de­set je to ve­li­kih i ugled­nih tvrt­ki i udru­ga: APIS IT, CISEx, Ci­tus, Co­de­anywhe­re, Com­bis, Croz, drap, Fi­ve, IN2, In­fi­num, Me­ga­trend, Mi­nus5, Mo­ben­do, mStart, Na­no­bit, Pro­duc­ti­ve, SPAN, Tu­neIT, RaZa i ZIP”, ka­že Bu­še­lić.

Po­seb­nost ovo­go­diš­njeg na­tje­ca­nja oči­tu­je se u edu­ka­ci­ji ko­ja je od ove go­di­ne or­ga- ni­zi­ra­na u ne­što dru­ga­či­joj for­mi po­pu­lar­no na­zva­noj “TVZ Mc2 Ba­ušte­la”.

Ka­ko po­jaš­nja­va vo­di­telj na­tje­ca­nja, i sam još stu­dent Mi­lan Jo­va­no­vić, kroz šest po­ne­dje­lja­ka u ve­lja­či i po­čet­kom ožuj­ka, naj­bo­lji struč­nja­ci Fa­kul­te­ta pro­met­nih zna­nos­ti te part­ner­skih tvrt­ki pru­žit će uvid u svo­ja bo­ga­ta is­kus­tva, vi­šes­tru­ko po­t­vr­đe­na na me­đu­na­rod­noj sce­ni. Ra­di­oni­ce će bi­ti po­dje­lje­ne na šest po­ve­za­nih te­ma Idea and bu­si­ness ca­se, De­sign, De­ve­lop­ment, Pro­ject Ma­na­ge­ment, Mar­ke­ting i Pit­c­hLi­ne­up. Da su na pra­vom mjes­tu i već pred re­al­nim ži­vot­nim iz­a­zo­vi­ma ko- ji im mo­gu osi­gu­ra­ti zna­ča­jan us­pjeh, u na­dah­nu­tom je pre­da­va­nju, vlas­ti­toj re­tros­pek­ti­vi od stu­den­ta FERa, do glav­nog teh­nič­kog di­rek­to­ra (CTO) Mi­croblin­ka, is­pri­čao je Jurica Ce­ro­vec. Ta­ko­đer je us­t­vr­dio da us­pjeh nji­ho­ve apli­ka­ci­je Pho­to­math, naj­bo­lje svjet­ske mo­bil­ne apli­ka­ci­je u ka­te­go­ri­ji po­mo­ći rje­ša­va­nja ma­te­ma­tič­kih pro­ble­ma s vi­še od 2,5 mi­li­ju­na ri­je­še­nih za­da­ta­ka dnev­no, duguju pri­je sve­ga pre­da­nom i be­skom­pro­mis­nom, iako ne­ri­jet­ko i pre­ko­vre­me­nom ra­du za­po­če­tom još ti­je­kom stu­di­ja.

Na kra­ju je po­ru­čio ka­ko je “TVZ Mc2” pri­li­ka za na­uči­ti no­ve stva­ri, po­ka­za­ti se i do­ka­za­ti. Ina­če Teh­nič­ko ve­le­uči­li­šte okup­lja stu­di­je gra­di­telj­stva, me­ha­tro­ni­ke, elek­tro­teh­ni­ke, ra­ču­nar­stva i in­for­ma­ti­ke, a, ka­ko sa­mi is­ti­ču, s tre­nut­nih 3400 stu­de­na­ta je naj­ve­će hr­vat­sko ve­le­uči­li­šte.

PD

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia

© PressReader. All rights reserved.