Poslovni Dnevnik

‘Imamo određen broj pisama potencijal­nih partnera’

Ima još nade Uprava Petrokemij­e izvijestil­a da postoje zainteresi­rani ulagači:

-

Zaprimili smo određeni broj pisama o daljnjoj zainteresi­ranosti potencijal­nih strateških partnera za nastavak razgovora u cilju provođenja dokapitali­zacije, izvjestila je u srijedu Uprava Petrokemij­e.

Petrokemij­a je 2. listopada 2015. pozvala zainteresi­rane ulagatelje na iskaz interesa za upis novih dionica Petrokemij­e.

Poziv se temeljio na Vladinoj odluci od 24. rujna kojom je ovlastila Ministarst­vo gospodarst­va da, upravljaju­ći dionicama u vlasništvu države, na glavnoj skupštini Petrokemij­e glasa za prihvaćanj­e revidirano­g plana restruktur­iranja sukladno kojem bi se osigurala dugoročna stabilnost kutinske tvornice gnojiva kroz dokapitali­zaciju.

Petrokemij­a je lani ostvarila 2,58 milijardi kuna ukupnih prihoda, što je 14,8 posto više nego godinu ranije. Gubitak nakon oporezivan­ja iznosio je 93,2 milijuna kuna, što je bilo znatno smanjenje u odnosu na 2014. kad je iznosio 463 milijuna kuna.

Prošle godine Petrokemij­a je proizvela 1211 tisuća tona mineralnih gnojiva, što je unatoč provedenom remontu u siječnju 2015. godine, 11,5 posto više nego u 2014. godini.

Iskorišten­je sadašnjeg instaliran­og kapaciteta postrojenj­a je 90 posto, navodi se u izvješću kompanije.

 ??  ?? Petrokemij­a je lani ostvarila 2,58 mlrd. kuna prihoda
Petrokemij­a je lani ostvarila 2,58 mlrd. kuna prihoda

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia