Poslovni Dnevnik

Petrov: Državne službenike posložit ćemo za tri mjeseca

Potpredsje­dnik Vlade o Milijanu Brkiću, beneficija­ma i Predsjedni­čkim dvorima

-

Ne mogu reći da je Milijan Brkić kandidat za ministra branitelja, niti sam znao da je on to javno izrazio, rekao je Božo Petrov, potpredsje­dnik Vlade RH na tiskovnoj konferenci­ji održanoj u utorak. “Predsjedni­k Vlade je na putu, nadam se da će se stvari riješiti. Oko Milijana Brkića još nismo razgovaral­i, o tome tko će biti njihov kandi- dat, o tome oni odlučuju”, rekao je Petrov.

Upitan za smanjenje beneficija političara, složio se da su one prevelike. “To će se promijenit­i. U trenutku kad smo išli mijenjati zakon, vidjeli smo da je najbolje uzeti sve državne službenike, ujednačit će se sva njihova prava, obveze i beneficije i to će biti u roku od tri do četiri mjeseca”, kaže Petrov.

Objasnio je i što se dogodilo na sastanku s predsjedni­com na Pantovčaku. “Ako mislite na dan kad smo prekinuli pregovore sa SDPom, tamo nije bilo nikakvih snimki. Ja sam došao uzrujan, kako sam ujurio na sastanak, tako sam izjurio, jer smo prethodno dobili te informacij­e. Žao mi je što mediji pokazuju samo jednu stranu priče”, kazao je.

 ?? MARKO LUKUNIĆ/PIXSELL ?? Božo Petrov, potpredsje­dnik Vlade
MARKO LUKUNIĆ/PIXSELL Božo Petrov, potpredsje­dnik Vlade

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia