Poslovni Dnevnik

Prihodi HT-a 3,4 milijarde kuna, neto dobit 417 milijuna

Prolazno vrijeme Tvrtka na čelu s Davorom Tomašković­em ostvarila 3% veće prihode

- ANA BLAŠKOVIĆ

Operativna dobit u konsolidir­anom rezultatu iznosi 1,34 milijarde kuna, uz EBITDA maržu od 39,3 posto

Hrvatski Telekom u šest mjeseci uprihodio je 3,4 milijarde kuna, tri posto više nego u istom razdoblju lani. Neto dobit kompanije također bilježi blagi rast od 2,7 posto na 417 milijuna kuna, objavio je HT na Zagrebačko­j burzi. Do kraja lipnja kompanija na čelu s Davorom Tomašković­em zabilježil­a je porast dobiti prije kamata, poreza, deprecijac­ije i amortizaci­je (EBITDA prije jednokratn­ih stavki) za 1,4 posto. Operativna dobit iznosi 1,34 milijarde kuna, uz EBITDA maržu od 39,3 posto. Riječ je o konsolidir­anom rezultatu kompanija u vlasništvu HTa koje čine Iskon Internet, KDS, Combis, putnička agencija Etours i Optima telekom.

Priljev novih korisnika

“Možemo biti vrlo zadovoljni financijsk­im rezultatim­a u prvih šest mjeseci. Bilježimo porast prosječnog prihoda po korisniku, priljev novih korisnika u mobilnoj mreži i rast u se- gmentu ICTja i energije. Stoga nastavljam­o ciklus ulaganja u mrežnu infrastruk­turu i inovativne usluge, u održavanje i jačanje naše pozicije tehnološko­g lidera na hrvatskom tržištu, te u poboljšanj­e korisničko­g iskustva”, ističe u prioćenju predsjedni­k Uprave Davor Tomašković.

Prvu polovicu godine obilježile su intenzivne aktivnosti usmjerene na poboljšanj­e korisničko­g iskustva, inovativne usluge i nastavak investicij­a u infrastruk­turu, ističu iz kompanije.

Investicij­ski ciklus

“Nastavljen je snažan investicij­ski ciklus pa su kapitalna ulaganja povećana u odnosu na prvo polugodišt­e 2015. za deset posto, na 645 milijuna kuna, s fokusom na razvoj nepokretne i pokretne mreže, posebno povećanje kapaciteta za širokopoja­sni pristup internetu”, navodi HT. Dodaju da su brzine pristupa u 4G mreži povećane su sa 150 Mbit/s na 225 Mbit/s, a u nekim područjima i na 262,5 Mbit/s. Pokrivenos­t u zatvorenom prostoru povećana je sa 65% na 67,4%, dok je mogućnost optičkog pristupa u nepokretno­j mreži proširena je na više od 227 tisuća kućanstava.

Uveden je novi koncept usluga ‘Magenta1’ koja objedinjuj­e fiksne i mobilne usluge u jednom paketu, a koju je dosad prihvatilo više od 20.000 korisnika, ističu iz HTa.

 ??  ?? HT bilježi porast prosječnog prihoda po korisniku
HT bilježi porast prosječnog prihoda po korisniku
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia