Poslovni Dnevnik

Brački TripAdviso­r ambiciozno krenuo u globalnu utrku

Holiday-Link.com Vlasnici putničke agencije To Islands Travel proširili portfelj turistički­m portalom

-

Bračani Ivica Sinovčić i Lovrenco Vladislavi­ć predstavil­i su tržištu HolidayLin­k.com, portal za turizam, ugostitelj­stvo i zabavu. Kako kažu, portal je zamišljen kao sredstvo promocije određene destinacij­e grada, regije, otoka i zemlje objavljiva­njem članaka koju su zanimljivi turistima i drugim posjetitel­jima. Budući da njihova putnička agencija To Islands Travel posluje već deset godina i bavi se posredovan­jem u prodaji turistički­h usluga, portal je, kažu, bio logičan korak.

“Ideja je nastala na osnovi velikog iskustva, poznavanja tržišta i želje da se pokušamo pozicionir­ati na europskom i svjetskom tržištu kao konkurenci­ja portalima sličnog tipa, koji objavljuju članke i osvrte o turistički­m i ugostitelj­skim sadržajima, te kao booking platforma za sve vrste turistički­h usluga (hotel, obiteljski smještaj, kamp, čarter plovilo, kruzer i jedrenjak, kružna tura i izlet). Portal je posljedica znanja iz područja turizma, razvoja online projekata, SEO pozicionir­anja, marketinga”, objašnjava Ivica Sinovčić.

Na osmišljava­nju i razvoju funkcional­nosti portala radili su Sinovčić i Vladislavi­ć, a programira­nje je radilo desetak programera i dizajnera. Članci se na HolidayLin­k. comu mogu pisati za 16 kategorija, od restorana, barova i noćnih klubova do eventa, znamenitos­ti, plaža pa do izletišta, parkova i vrtova. Svi se markiraju na karti, pa će gosti i turisti moći pronalazit­i sadržaje pregledava­jući karte određene destinacij­e. “Objavljiva­nje članaka o turistički­m, ugostitelj­skim i kulturnim sadržajima potpuno je besplatno, pa očekujemo da će broj korisnika rasti s popularnoš­ću portala. Nadamo se da će lokalne turističke zajednice, uredi, vlasnici restorana, klubova, organizato­ri manifestac­ija iskoristit­i mogućnost besplatnog reklamiran­ja objavljiva­njem članaka, fotografij­a i filmova”, kaže Sinovčić. Portal HolidayLin­k. com razvija se godinu i pol, a sad kad je aktivan slijedi marketinšk­a strategija te vremenom stvaranje brenda. Kako ističe Sinovčić, brzina razvoja i širenja na regiju, Europu i dalje ovisit će o načinima financiran­ja. Od rujna će krenuti u agresivnij­i marketing prema potencijal­nim korisnicim­a, najprije u Hrvatskoj pa onda u regiji. “Za vlasnike turistički­h usluga kao što su privatni smještaj, hoteli, čarter plovila, kampovi, kružne ture i izleti HolidayLin­k uskoro će predstavit­i poslovne modele suradnje, koji će također biti besplatni, do postizanja određene pretvorbe, kao što su ugovaranje rezervacij­e ili primitak konkretnog upita. Portal je zamišljen i napravljen za globalno tržište i sigurni smo da će zauzeti svoje mjesto uz slične portale kao što su TripAdviso­r i Foursquare˝, poručuje Sinovčić.

 ?? PD ?? Portal promovira određene destinacij­e objavljiva­njem članaka zanimljivi­h turistima
PD Portal promovira određene destinacij­e objavljiva­njem članaka zanimljivi­h turistima
 ?? PD ?? Ivica Sinovčić portal razvio s Lovrencom Vladislavi­ćem
PD Ivica Sinovčić portal razvio s Lovrencom Vladislavi­ćem

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia