Poslovni Dnevnik

Poslanici na pragu odluke o drugom bloku TE

Konačno odluka Oporba i dalje protiv projekta u Pljevljima

-

Crnogorski poslanici ovaj tjedan raspravlja­ju o Prijedlogu odluke o prihvaćanj­u dioničarsk­og ugovora između države Crne Gore i kompanije A2A, o kojem se Skupština mora izjasniti najkasnije do nedjelje.

Očekuje se da će glasovima vladajuće DPS, SD, manjinskih stranaka, te Pozitivne predložena odluka dobiti skupštinsk­u većinu, čime će se omogućiti ispunjenje jednog od uvjeta za početak gradnje drugog bloka TE Pljevlja, najvećeg razvojnog projekta u energetsko­m sektoru Crne Gore. Protiv novog ugovora s Talijanima izjasnit će se poslanici DF i “oporbene trojke”, odnosno Demosa, SDP i URA, dok još nije poznat stav SNP, čiji je poslanik Aleksandar Damjanović na jučerašnjo­j sjednici skupštinsk­og Odbora za ekonomiju, financije i proračun ostao uzdržan. On je ovakav stav pravdao upitnim političkim legitimite­tom aktuelne tehničke Vlade, ističući pritom da je veliki zagovornik projekta gradnje drugog bloka.

Glasovima DPS, BS i SD Odbor je jučer dao zeleno svijetlo Prijedlogu odluke o prihvatanj­u Dioničarsk­og ugovora između države Crne Gore i A2A i preporučio parlamentu njeno usvajanje.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia