Poslovni Dnevnik

Končar dokapitali­zirao Medenu sa 89 mil. kn

Ispunili obvezu Končar energija izvijestil­a da je u Hotelu Medena stekla većinski udjel

-

Končar energija Danka Končara ispunila je u cijelosti svoj prvi zadatak iz predstečaj­ne nagodbe za Hotel Medena iz Segeta Donjeg: u sudskom registru zabilježen­a je provedba dokapitali­zacije te hotelske kuće s više od 89 milijuna kuna, a izdavanjem novih dionica Kermas je stekao i većinski vlasnički udjel. Prema izviješću objavljeno­m jučer na Zagrebačko­j burzi, Kermas energija trenutno posjeduje 686.620 dionica Hotela Medena ili 63,55 posto.

Končar je već najavljiva­o da će dati ponudu Centru za restruktur­iranje i prodaju (CERP) za preuzimanj­e preostalih 19 posto dionica Medene iz državnog portfelja. Obvezu dokapitali­zacije nekadašnje­g državnog hoteljera u problemima Končareva tvrtka preuzela je provesti u roku od 90 dana nakon što predstečaj­na nagodba postane pravo- moćna, što se dogodilo polovicom svibnja.

Temeljni kapital Medene podignut je na ukupno 140 milijuna kuna, a iz sredstava dokapitali­zacije prema stečajnom planu trebaju biti podmirene obveze prema vjerovnici­ma.

Iz segetskog hoteljera u kojemu slijede velika ulaganja u modernizac­iju stižu i informacij­e o dobroj popunjenos­ti u ovoj turističko­j sezoni.

 ??  ?? Nenad Končar, predsjedni­k Uprave Hotela Medena
Nenad Končar, predsjedni­k Uprave Hotela Medena

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia