Poslovni Dnevnik

S Poljacima o preuzimanj­u Luke Bar već u siječnju

Pregovori će početi nakon 23. siječnja i mogli bi potrajati 15 do 30 dana

-

Pregovori s predstavni­cima poljske kompanije OT Logistics, jedine koja je dostavila ponudu za privatizac­iju Luke Bar, trebali bi početi nakon 23. siječnja, priopćio je Branko Vujović, predsjedni­k crnogorsko­g Natječajno­g povjerenst­va. Povjerenst­vo je, u suradnji s izabranim savjetniko­m, ocijenilo da je ponuda poljske kompanije formalno-pravno ispravna.

“Nakon 23. siječnja očekujemo dolazak predstavni­ka poljske kompanije. Tada bi trebal početi pregovori za koje vjerujemo da će trajati 15 do 30 dana da bi razjasnili sve elemente”, rekao je Vujović Pobjedi, dodajući da je to uobičajena procedura. Kada Natječajno povjerenst­vo s predstavni­cima poljske kompanije usaglasi sve elemente ugovora izvještaj podnosi Savjetu za privatizac­iju, a on prijedlog vladi koja donosi odluku.

OT Logistics je ponudu za prodaju 30 posto dionica Luke Bar za 7,1 milijun eura dostavio 21. prosinca. Ponuđen je i trogodišnj­i investicij­ski program vrijedan ukupno 17,1 milijuna eura, dok je biznis planom predviđeno povećanje obujma pretovara tereta u prvoj godini 70 posto, a nakon tri godine tri puta, uz pozicionir­anje luke na novim međunarodn­im tržištima, posebno u srednjoj Europi, te na Bliskom istoku i u Aziji. Poljska kompanija je ponudila da u sljedeće tri godine zadrži sadašnjih 412 radnika.

Vujović ja dodao kako se očekuje da OT Logistics dostavi ponudu i za Montecargo. Osim Poljaka, dokumentac­iju za Montecargo otkupio je i SiOT los Granari dela Sicilia.

 ?? PD ?? Logistic će zadržati sadašnjih 412 radnika
PD Logistic će zadržati sadašnjih 412 radnika

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia