Poslovni Dnevnik

Prihodi Gorenja lani porasli 2,6%

-

Grupa Gorenje lani je ostvarila prihode od prodaje u iznosu od 1,26 milijardi eura, što je 2,6 posto više nego u 2015. godini, dok se čista dobit procjenjuj­e na osam milijuna eura, prvi su podaci o prošlogodi­šnjem poslovanju koje je u petak objavio slovenski proizvođač kućanskih uređaja iz Velenja.

Dobrom strukturom prodaje te dobrom kontrolom troškova grupa Gorenje je uspjela poboljšati EBITDA (dobit iz poslovanja prije amortizaci­je) te procjenjuj­e da će ona iznositi 87 milijuna eura, što je 8,6 posto više nego 2015. godine, navode iz Gorenja.

Ističu i kako su prošlu godinu obilježili uspješno poslovanje u osnovnoj djelatnost­i kućanskih aparata, gdje je ostvaren rast prodaje i poboljšanj­em geografske i struktura proizvoda, a ojačana je prodaja premijskih i inovativni­h, kao i malih kućanskih uređaja.

Kako navode, kompanija je ojačala svoju tržišnu poziciju u Rusiji, Ukrajini, istočnoj Europi, državama Beneluxa, Australiji, Aziji i SADu. Iz Gorenja najavljuju rast prihoda i profitabil­nosti i u ovoj godini u kojoj procjenjuj­u da će prihodi od prodaje porasti za 4,6 posto.

 ?? PD ?? Čista dobit procjenjuj­e se na 8 mil. eura
PD Čista dobit procjenjuj­e se na 8 mil. eura

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia