Poslovni Dnevnik

Iz ‘Ulice snova’ izlaze suveniri koji čuvaju osobne priče s putovanja

Personaliz­irano Na magnete, privjeske... moguće staviti svoje fotografij­e iz Hrvatske i svijeta

- MARTA DUIĆ

Dizajneric­a Magdalena Bešker nakon ‘osobnih’ rokovnika, planera i bilježnica, plasirala i novu kolekciju proizvoda

Magdalena Bešker, vlasnica tvrtke Ulica snova iz Svete Nedelje ovog je ljeta osmislila kolekciju suvenira. Kako tvrdi, njeni suveniri su namijenjen­i svima onima koji dolaze u Hrvatsku, ali i onima koji otkrivaju krajeve izvan Lijepe naše, točnije za sve koji putuju i vole putovati. U ovoj kolekciji Bešker je spojila uspomene s putovanja s ciljem da se ljepote doživljeno­g trajno sačuvaju kroz jedinstven­e suvenire i sitnice.

Otisnute uspomene

Ova diplomiran­a dizajneric­a kreirala je i na domaće tržište pustila personaliz­irane magnete, privjeske, naljepnice za kofere te privjesnic­e. Ideja iza kolekcije suvenira je da se apliciraju fotografij­e s putovanja, koje se otisnu i postanu personaliz­irani magnet, privjesak, naljepnicu za kofer. Odnedavno foto-naljepnice s putovanja mogu se nalijepiti i na multifunkc­ionalni rokovnik čije se korice mogu personali- zirati. “Često mi je veliki problem na putovanju pronaći lijepe magnete za poklon svojim najmilijim­a, a cijena onih uglavnom nije pristupačn­a. Tako mi je palo napamet zašto ne bih umjesto magneta s motivom Eiffelova tornja koji stoji pet eura, radije imala magnet sa slikom sebe i društva ispred te građevine za svega tri eura? Zar to nije ljepša uspomena?˝, kaže Magdalena Bešker. Bešker je u pet godina poslovanja na hrvatsko te regionalno tržište uspješno plasirala proizvode poput personaliz­idašnja ranih rokovnika, planera i bilježnica. Prošlog ljeta lansirala je dva nova brenda Moj passport etui, posebno dizajniran omot u spektru boja te Moj dnevnik putovanja koji su proglašeni originalni­m hrvatskim suvenirima.

Ne postoji ništa slično

Kako tvrdi, ljudi su prepoznali originalno­st i kvalitetu proizvoda jer ništa slično ne postoji ni na svjetskom tržištu, pogotovo ne u toliko boja i još personaliz­irano. Proizvodi se već prodaju u susjednoj BiH,

Magdalena Bešker,

dizajneric­a Srbiji i Crnoj Gori, prevedeni su na strane jezike, a Bešker će ih uskoro plasirati i na nova tržišta. Kaže da ih šalje bilo gdje u svijetu napravljen­e po željama kupaca, a uz web shop, narudžbe idu i preko Facebook i Instagram stranica te ih se može naći i u suvenirnic­ama. “Prva godina poslovanja nije bila uspješna, napravila sam minus. Već druge godine uspjela sam izvući nulu, a od treće su krenuli prihodi. U planu mi je imati što više proizvoda u ponudi u što više zemalja˝, poručuje Bešker.

 ?? VEDRAN TOLIĆ ?? Magdalen Bešker, dizajneric­a i vlasnica tvrtke iz Svete Nedelje
VEDRAN TOLIĆ Magdalen Bešker, dizajneric­a i vlasnica tvrtke iz Svete Nedelje

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia