Poslovni Dnevnik

Siščani će prvi u regiji proizvodit­i biovrećice

-

Najbitnije je pratiti trendove, ali i fondove. Unazad tri godine smo uložili u pogone više od 23 milijuna kuna od čega je 10 milijuna bespovratn­ih sredstava. Pokrećemo ove godine i proizvodnj­u biovrećica, kao prvi u regiji, što će nam omogućiti nova izvozna tržišta”, rekao je Danijel Drčić, direktor sisačke tvrtke Optiplast primajući u srijedu Zlatnu kunu za najuspješn­ije malo trgovačko društvo u Sisačkomos­lavačkoj županiji. Optiplast, koji 70 posto proizvodnj­e plasira u RH, lani je imao 40,6 milijuna kuna prihoda i dobit od gotovo 3,5 milijuna kuna.

Uz njih su Zlatne kune Županijske komore Sisak dobili Drvni centar Glina u kategoriji srednjih tvrtki te Mlin i pekare Sisak među velikim trgovačkim društvima.

“Pokazalo se da je ulaganje u vlastitih 290 prodajnih mjesta isplativo jer smo si osigurali tržište za svoje pekarske proizvode i smanjili izloženost velikim trgovačkim lancima”, rekla je Vesna Butorac, direktoric­a Mlina i pekare koji je lanjsku godinu završio s više od 1300 zapsolenih i pola milijarde kuna prihoda. I ove godine širit će proizvodnj­u i kapacitete svoga mlina i skladišta.

Situacija u gospodarst­vu Sisačkomos­lavačke županije napokon ima uzlazne trendove, potvrdio nam je Boris Mesarić, predsjedni­k Županijske komore Sisak. “U Sisačkomos­lavačkoj županiji je u 2016. poslovalo1­925 poduzetnik­a, a nedavno smo govorili o njih 1700. Znači da se poduzetnič­ka klima razvija.

I zbirni rezultat poslovanja poduzetnik­a u županiji je pozitivan, većina je poslovala pozitivno za razliku od 2015. Sigurno da može bolje, ostaje nam i dalje problemati­ka Petrokemij­e i Rafinerije za koje se nadamo pozitivnim rješenjima u budućnosti”, kaže Mesarić.

 ??  ?? Direktoru Optiplasta Danijelu Drčiću Zlatna kuna
Direktoru Optiplasta Danijelu Drčiću Zlatna kuna

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia