Poslovni Dnevnik

IN2 grupa ugovorila treći posao u Aziji

Softver

-

Hrvatski softverski div, IN2 grupa, koja zapošljava više od 600 stručnjaka ugovorila je treći izvozni posao u Aziji i to segmentu u segmentu informatiz­acije zdravstva. IN2 grupa ugovorila je posao implementa­cije ugovora za instalacij­u bolničkog softvera u prvu međunarodn­u bolnicu u Vijetnamu.

Privatna bolnica Hôpital Français de Hanoï, koja radi već dvadeset godina, u procesu je modernizac­ije i povećana kapaciteta za tri i pol puta. Trenutno ima kapacitet 65 ležajeva, a planira ga povećati na 170.

Ante Mandić, predsjedni­k uprave IN2 grupe kaže da je dugoročna strategija kompanije transformi­rati se iz regionalne u globalnu, što uključuje i izlazak na azijsko tržište. “Najviše uspjeha za sada smo imali u zdravstvu i u digitalnoj forenzici, nadam se da će njihove primjere slijediti i druga područja u kojima smo prisutni”, kaže Mandić.

IN2 grupa najveći je isporučite­lj sustava za upravljanj­e bolnicama i drugih popratnih bolničkih softverski­h rješenja u Hrvatskoj. Na rješenju koji je sama razvila radi 38 od 60 domaćih bolnica. Prije Vijetnama, IN2 grupa ugovorila je poslove u zdravstvu u Azerbajdža­nu i Ujedinjeni­h Arapskih Emirata.

Širenje u segmentu zdravstva IN2 je započela prije godinu dana u Azerbajdža­nu u partnerstv­u sa španjolsko­m tvrtkom Tich Consulting, gdje im je posao bio u Bakuu automatizi­rati novi bolnički centar Bona Dea. Taj centar želi se pozicionir­ati kao najbolji od Kaspijskog mora i Kavkaza.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia