ZLAT­NE GO­DI­NE JOH­N­NYJA ROTTENA

Rolling Stone (Croatia) - - ROCK & ROLL -

Iz­gle­da da tip ko­ji je ne­kad pje­vao “Fuck this/And fuck that/Fuck it all” ima i njež­ni­ju stra­nu. An­ger Is an Ener­gy: My Li­fe Un­cen­so­red, no­vi me­mo­ar biv­šeg pje­va­ča Sex Pis­tol­sa i PiL-a Joh­na Lyn­do­na, smi­ješ­na je i po­vre­me­no dir­lji­va pri­ča o sve­mu, od odras­ta­nja u “iz­nim­no si­ro­maš­noj” lon­don­skoj če­t­vr­ti do po­ma­ga­nja u od­go­ju unu­ka svo­je že­ne. Lyn­don u jed­na­koj mje­ri hva­li i ku­di – ima i ne­ko­li­ko li­je­pih ri­je­či za Mic­ka Jag­ge­ra, ko­ji je po­mo­gao ba­sis­tu Sex Pis­tol­sa Si­du Vi­ci­ousu jer mu je an­ga­ži­rao od­vjet­ni­ka kad je bio op­tu­žen za uboj­stvo Nan­cy Spun­gen. “Iz­nim­no po­štu­jem Jag­ge­ra zbog to­ga”, re­kao je za Rol­ling Sto­ne 59-go­diš­nji Lyn­don.

Pje­vač go­vo­ri is­kre­no o to­me ka­ko je pro­bao he­ro­in (jed­nom je bi­lo do­volj­no) i ko­li­ko ga je snaž­no po­go­di­la oče­va smrt. “Svi ovi kre­te­ni mo­gu ho­da­ti oko­lo sa svo­jim punk sta­vom, ali ne ra­zu­mi­ju što je to čo­vječ­nost”, pi­še. “Mo­ja vi­zi­ja pun­ka je čo­vječ­nost”.

Za pi­sa­nje knji­ge Lyn­don ka­že: “Na­učio sam ka­ko je ži­vot kra­tak i bo­lje je da u nje­ga utr­pa­te što vi­še to­ga mo­že­te. Ra­dim naj­bo­lje ka­ko mo­gu. Imam smi­sao za humor. Ne­ma sa­mo­sa­ža­lje­nja”.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia

© PressReader. All rights reserved.