Večernji list - Hrvatska

Jurčić: Najmanje je važno je li na popisu za Euro Halilović ili Čop

Halilović nam se javio, ali nije želio komentirat­i odluku izbornika Čačića

- Robert.junaci@vecernji.net

Kod kuće sam u Zagrebu, ali nisam spreman razgovarat­i u ovom trenutku – rekao nam je ‘potonulim’ glasom Alen Halilović Robert Junaci Koga god da je izbornik Ante Čačić odlučio staviti na popis onih koji su bili na pripremama reprezenta­cije, a na kraju su postali prekobrojn­i – pogriješio bi. Uvijek će se naći argumenti zašto je netko drugi trebao otpasti, pa je tako i sad, kad je objavio da s treninzima u reprezenta­ciji prestaju Domagoj Antolić, Alen Halilović i Duje Ćaleta- Car.

Igrat će ih samo 14 ili 15

A zapravo je dobro napisao naš izvjestite­lj s priprema u Rovinju – trojac koji je otpao, zapravo je otpao s klupe reprezenta­cije i teško da bi u Francuskoj dobili pokoju minutu, osim ako Hrvatska protiv Turske, Češke ili Španjolske ne bi vodila s četiri-pet pogodaka razlike. A šansa da se tako nešto dogodi doista je mizerna. – Mislim da uopće nije važno tko ide, pogotovu za igrače koji su na popisu od 19., 20. mjesta nadalje, jer ti igrači ionako neće igrati na Europskom prvenstvu – kaže Krunoslav Jurčić, naš nekadašnji reprezenta­tivac, a danas trener. Kako bilo, Čačić je morao objaviti tko su prekobrojn­i, a tom trojcu to nije dobro sjelo, neki su snuždeno (Antolić), a neki ljutito (Halilović) napustili kamp reprezenta­cije u Rovinju i otišli kućama. – Znalo se da će trojica biti prekobrojn­a i, tko god da je morao otpasti, ne bi mu bilo drago. No mislim da je potpuno svejedno ide li na Euro, primjerice, Alen Halilović ili Duje Čop. U Francuskoj će igrati 14 ili 15 igrača, a ostali će biti na klupi, osim što će im u životopis biti upisano da su bili na Europskom prvenstvu. K tome, valjda je i izbornik u dosadašnje­m dijelu priprema vidio što su mu prioriteti pa onda detalje koji su možda bili odlučujući – zaključio je Kruno Jurčić. Duje Ćaleta- Car mogao je lako naslutiti da će on biti jedan od onih koji neće na put, svi su mediji upravo u njega uprli prstom od kad se i našao na popisu od 27 igrača. Antolić i Halilović nadali su se da će u Francusku i jasno je da su sad razočarani.

Alen: U Zagrebu sam

– Ne bih sad još ništa komentirao – javio nam se Alen Halilović koji je odmah nakon sastanka izbornika s igračima odjurio u sobu po stvari i onda napustio hotel reprezenta­cije. Već jučer ujutro javio se iz svoje nove ‘baze’. – Evo me doma, u Zagrebu sam, ali ne bih razgovarao u ovom trenutku – zaključio je ‘potonulim’ glasom mladi igrač Barcelone koji tek s tim klubom mora vidjeti gdje će igrati sljedeće sezone, jer u Sporting Gijon više neće. Mlad je, bude li razvio svoj nogometni talent, bit će vremena za njega. Baš kao i za Ćaletu- Cara koji je pokazao veliki kapacitet i u budućnosti bi mogao postati važan stup u našoj obrani. Mnogo manje ga ima kapetan Dinama Domagoj Antolić koji će ovog mjeseca napuniti 26 godina. Iako su to tek zrele igračke godine, ovo mu je bila velika prilika, njemu bi u CV-u odlazak na Euro mnogo značio, podignuo bi mu vrijednost, možda i cijenu. Kako bilo, Čačić je taj zadatak, koliko god neugodan bio, obavio, nadajmo se da će onaj važniji – igra naše momčadi u Francuskoj – obaviti kako treba.

 ?? IGOR KRALJ/PIXSELL ?? Alen Halilović razočaran je Čačićevom odlukom KRUNOSLAV JURČIĆ
IGOR KRALJ/PIXSELL Alen Halilović razočaran je Čačićevom odlukom KRUNOSLAV JURČIĆ
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia