Večernji list - Hrvatska

10

-

njivo pogodio za konačnih 1:0. – Posvećujem ovaj gol cijeloj momčadi, svima koji su radili i trenirali s nama. Detalji čine razliku u nogometu, i aut može biti važan – rekao je Eder nakon utakmice. Eder je tako nastavio neobičan trend zabijanja golova u samoj završnici utakmice. Naime, na ovom natjecanju više je golova palo između 86. minute i posljednje­g sudačkog zvižduka nego u prvom poluvremen­u. Italija je ovom pobjedom nanizala dvana- estu utakmicu bez poraza pod izbornikom Antonijem Conteom.

Ibro promašivao

Talijani su svoju prvu prigodu imali tek u 49. minuti, Pelle je pucao preko gola. O uzbudljivo­sti švedske napadačke igre najbolje svjedoči činjenica da u dvije utakmice nisu uputili nijedan udarac u okvir. Čak ni Ibrahimovi­ć nije uspio popraviti švedsku statistiku kad je s dva metra, umjesto u prazan gol, loptu poslao visoko iznad vrata. Nakon takve blamaže nije mogao ništa drugo osim – tući glavom o stativu. No, srećom za Ibrahimovi­ća pogodak ne bi bio priznat jer se radilo o nedozvolje­noj poziciji. U prvom poluvremen­u talijanski braniči nisu dali Zlatanu Ibrahimovi­ću centimetar prostora. Kad god bi švedska zvijezda primila loptu, okružila bi ga trojica plavih igrača i ubrzo ga “razriješil­a” lopte. Na trenutak je na njega zaboravila talijanska obrana u 28. minuti, dovoljno da uputi udarac glavom, koji je prošao pokraj vratnice.

Neslavan rekord

Utakmica između Švedske i Italije visoko bi kotirala u konkurenci­ji za najnezanim­ljiviju u povijesti europskih prvenstava. Obje reprezenta­cije zajedno su uputile tek 12 udaraca u okvir, što je najmanji broj udaraca na jednoj utakmici još od Europskog prvenstva 1980. godine. U skupini E na prvom su mjestu Talijani sa šest bodova, a slijede ih Šveđani s jednim bodom. U subotu je u 15 sati na rasporedu susret između Belgije i Irske. Osim ove utakmice, u subotu su na rasporedu ogledi skupine F između Islanda i Mađarske u 18 sati te Portugala i Austrije u 21 sat. Iznenađuju­će, Mađarska pobjedom već u drugom kolu može osigurati prolazak u drugi krug.

Ibrahimovi­ć je promašio zicer s pola metra, ali ipak je pomoćni sudac pokazao da je zaleđe

 ??  ?? Ibrahimovi­ć će teško vidjeti osminu finala
Ibrahimovi­ć će teško vidjeti osminu finala

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia