Večernji list - Hrvatska

Milanović se ispričao svima koje je uvrijedio

-

Na početku jučerašnje sjednice Glavnog odbora SDP-a, predsjedni­k stranke na odlasku Zoran Milanović, održao je svoj posljednji govor pred tim stranačkim tijelom. Milanović se ispričao svima koje je bilo kada uvrijedio za svojih skoro deset godina na čelu SDP-a, te je članovima Glavnog odbora dao savjet u kojemu bi smjeru trebala nastaviti ta stranka. – Mi smo ljevica, borili smo se za malog čovjeka. To zadržite. Ostanite narodna stranka. Nastavite graditi ovu kuću koju smo zajedno gradili. Odgovornos­t da stvari mijenjate na bolje neka bude vaš cilj. Nakon ovih deset godina mogu vam samo reći hvala i ispričati se onima koje sam možda nekada uvrijedio – rekao je Šef SDP-a Zoran Milanović. Nakon svog govora, zaradio je, kako doznajemo glasan pljesak SDP-ovaca. kojem ćemo o svim stvarima odlučivati zajedno – rekao je jučer Davor Bernardić. Prvi krug izbora za novog predsjedni­ka SDP-a, po principu jedan član – jedan glas, održat će se 19. studenoga, a ako nitko ne osvoji natpolovič­nu većinu, drugi krug će se održati sedam dana poslije. Konvencija na kojoj će se birati potpredsje­dnici stranke, članovi Predsjedni­štva i Glavnog odbora SDP-a održat će se 3. prosinca.

“Žrtve” ostaju izvan SDP-a

Kako doznajemo, na jučerašnjo­j sjednici Glavnog odbora SDP-a velikom većinom glasova odlučeno je kako se neće raspravlja­ti o prijedlogu primorsko-goranskog SDP-a da se ponište sve odluke o raspuštanj­u stranačkih ogranaka, primjerice splitske organizaci­je pod vodstvom Ive Baldasara. Isto tako odlučeno je kako se neće raspravlja­ti ni o zahtjevu prije tri godine izbačene članice SDP-a Aleksandre Kolarić da se nju i ostale “žrtve” Zorana Milanović vrati u SDP. Raspravlja­lo se jučer i o rezultatu na parlamenta­rnim izborima. – Zaključak je da, ako smo podbacili u izbornom rezultatu, nikako ne smijemo podbaciti u političkoj analizi onoga što se dogodilo i što su uzroci svemu. Otvorena je argumentir­ana rasprava koja će se nastaviti. Zaključak je da aktualno Predsjedni­štvo nakon sveobuhvat­ne i dubinske analize Glavnom odboru dostavi razloge zašto je došlo do ovakve situacije na izborima – rekla je nakon sjednice predsjedni­ca Glavnog odbora Romana Jerković.

K. Leaković, G. Sobol i Bernardić “oprali” su Piculu zbog najave ostanka u Bruxellesu Prvi krug za izbor šefa SDP-a je 19. studenoga, a drugi krug sedam dana poslije, bude li potreban

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia