Večernji list - Hrvatska

Ponekad teško spajam kraj s krajem, no od hrvanja ne odustajem

- Drazen.brajdic@vecernji.net

Baviti se hrvanjem nikad nije bio unosan posao, a pogotovo ako vas i fortuna zaobilazi pa vaš dugogodišn­ji trud nikako da nagradi kojom medaljom Dražen Brajdić Dvadesetde­vetogodišn­ji hrvač Like Danijel Janečić jedan je od naših tehnički najdotjera­nijih boraca kojem nikako da se posreći. A da je riječ o vrhunskom hrvaču, uvjeravao nas je i olimpijski pobjednik iz 1976. Momir Petković. Naime, kada smo njega za vrijeme Zagreb Opena priupitali koji mu se hrvatski hrvač najviše sviđa, prstom je pokazao upravo na Janečića. – Taj zna hrvati. Taj zna bacati.

U četiri borbe čak 42 boda!!!

Uhu hrvatskog hrvača to je bilo lijepo čuti. – Petković mi je uzor u sportu i životu. Nekoliko mi je puta pomogao savjetima, a prije dvije godine pričali smo pola sata i taj me razgovor oslobodio. Jako dobro radim na treninzima, no onda dođe natjecanje i ja ne uspijevam zablistati. No nakon tog razgovo- ra s Momirom ja sam počeo sve bolje hrvati. I tada i sada Janečić je osvojio jaki turnir u Mađarskoj, no ovaj put to je učinio nevjerojat­no. Sve je protivnike pobijedio tehničkim tušem, odnosno razlikom od osam ili više bodova nakon čega se borba prekida. – U četiri borbe osvojio sam 42 boda i to mi je bio najefikasn­iji turnir u karijeri, a protivnici koje sam dobivao nisu bili bezveznjac­i pa je tako među njima bio i aktualni prvak Europe do 23 godine. Danijel je u najzreliji­m hrvačkim godinama, no u Hrvatskoj to obično znači da mora razmišljat­i kako će prehraniti obitelj. – Već si neko vrijeme govorim da ću si dati još vremena, još koju priliku. Kada imate obitelj, suprugu i dvoje djece, onda stalno propitujet­e je li to što radite dovoljno da prehranite obitelj. Supruga je prodavačic­a, no još je na rodiljskom pa se moram odgovorno ponašati prema obitelji. S druge strane, osjećam da sam stvarno dobar i da bi bilo glupo odustati jer ne prestajem vjerovati da će se i meni jednom sportska sreća osmjehnuti. Valjda će doći i mojih pet minuta. Uostalom, premda mi ponekad dođe da odem šljakati nešto konkretno, i supruga je ta koja me potiče da ne odustajem od svog sna.

Braća Žugaj su i sjajni treneri

Janečić je dosad nastupio na pet europskih i svjetskih prvenstava, a najbolji rezultat bilo mu je peto mjesto na Prvenstvu Europe 2011. godine. – Ove su godine i Europsko, u svibnju, i Svjetsko prvenstvo u rujnu. Izdržat ću još ovu godinu pa ću vidjeti kako dalje. Optimizam mi ulijeva i to što radim s braćom Žugaj, našim najtrofejn­ijim hrvačima otkako je Hrvatska samostalna. Ne samo da imaju ogromno iskustvo nego su i stručni jer su diplomiran­i kinezioloz­i, završili su KIF, na kojem ja još uvijek studiram jer sam se neko vrijeme više posvetio obitelji. Uz prijavu na Natječaj kandidati/kandidatki­nje su obvezni dostaviti i slijedeću dokumentac­iju ( u izvorniku ili ovjerenom presliku):  životopis,  dokaz o traženoj stručnoj spremi – diploma,  domovnica,  dokaz o stažu osiguranja (Elektronič­ki zapis HZMO-a o podacima evidentira­nima u matičnoj evidenciji i Potvrda školske ustanove o potrebnom radnom iskustvu na odgojno-obrazovnim poslovima) ne stariji od 1 mjesec od dana objave natječaja, dokaz o stečenim pedagoškim kompetenci­jama (za osobe koje su bile dužne steći pedagoško – psihološko obrazovanj­e), dokaz o položenom stručnom ispitu ili napomena da je osoba oslobođena obveze polaganja stručnog ispita, Uvjerenje nadležnog suda da ne postoje zapreke za zasnivanje radnog odnosa u školskoj ustanovi odnosno da kandidat nije pravomoćno osuđen i da se ne vodi kazneni postupak za neko od djela propisanih u članku 106. Zakona o odgoju i obrazovanj­u u osnovnoj i srednjoj školi ( NN broj 87/08, 92/10, 105/10, 90/11, 16/12, 86/12,, 126/12, 94/13, 152/14, 7/17), ne starije od 1 mjesec od dana objave natječaja.    Ravnatelj/ravnatelji­ca se imenuje na vrijeme od pet godina. Na natječaj se ravnopravn­o mogu prijaviti osobe oba spola. Rok za podnošenje prijave kandidata/kandidatki­nja je 8 dana od dana objave natječaja. Nepotpune i/ili nepravodob­ne prijave neće se razmatrati. Svi kandidati/ kandidatki­nje će biti pisano obaviješte­ni o rezultatim­a izbora u roku od 45 dana od dana isteka roka za podnošenje prijave. Pismene prijave sa traženom dokumentac­ijom podnose se osobno ili poštom na adresu Tehnička škola Čakovec, 40 000 Čakovec, Športska 5 s naznakom „Za natječaj za imenovanje ravnatelj – ne otvarati“. KLASA:013-03/17-01 URBROJ:2109-58-17-01

Od hrvanja se baš i ne može živjeti, no supruga Silvija ne želi da ja od svog sna odustanem

 ??  ?? Hrvač kojem i olimpijski pobjednik priznaje da je majstor na strunjači
Hrvač kojem i olimpijski pobjednik priznaje da je majstor na strunjači

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia