Večernji list - Hrvatska

Filmske projekcije na 850 metara iznad mora

- (mpk)

upoznat će zagrebačku publiku i sa suvremenom predstavom “Rastanak” sjajnog ruskog koreografa Jurija Smekalova. Baletne zvijezde Mihajlovsk­og kazališta Anželina Voroncova i Ivan Zajcev izvest će ulomke iz čuvenih predstava “Bez riječi” Nacha Duata na Schubertov­u glazbu i “Plamen Pariza” Vasilija Vajnonena na glazbu Borisa Asafjeva, dok će solisti Jakobsonov­a kazališta Jelena Černova, Alla Bočarova i Andrej Sorokin zaplesati na glazbu Straussa, Minkusa i Chopina u koreografi­jama legendi Leonida Jakobsona, Mariusa Petipaa i Mihaila Fokina.

Kombiniraj­u pravce

Na dvije gala-večeri, koje će se u zagrebačko­m HNK održati 5. i 6. lipnja, nastupit će i niz istaknutih opernih prvaka, a dio programa kombinirat će glazbenu, dramsku, koreografs­ku i opernu umjetnost u reprezenta­tivnim ulomcima ruskih i svjetskih mjuzikla u izvedbama Manane Gogitidze i Ivana Ožogina.

Planinarsk­o društvo Mosor poziva na sutrašnji Mosor Film Festival u srcu dalmatinsk­e planine. Na livadi Ljuvač pod planinarsk­im domom “Umberto Girometta”, na nadmorskoj visini od 850 metara prikazat će devet filmova o sportu i prirodi.

SARAH SILVERMAN: Neki kažu da nemam pravo govoriti o rasi jer nisam crnkinja, no ja smatram da to pravo dobivam činjenicom da živim na ovom planetu

 ??  ??
 ??  ?? Andrian Fadejev Selektor programa i direktor Jacobsonov­a teatra i sam se proslavio na svjetskoj baletnoj sceni
Andrian Fadejev Selektor programa i direktor Jacobsonov­a teatra i sam se proslavio na svjetskoj baletnoj sceni

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia