Večernji list - Hrvatska

Unuk Boba Marleya igrat će NFL

Djeca i unuci slavnog glazbenika s Jamajke vrlo su talentiran­i

- Drago Hudika drago.hudika@vecernji.net ZAGREB

Stihovi i ritam pjesama Boba Marleya “No Woman, No Cry” i “Buffalo Soldier” ostali su poseban dio svjetske glazbene baštine Bob Marley glazbena je ikona šezdesetih i sedamdeset­ih godina prošlog stoljeća. Jedini je reggae glazbenik koji je postigao status superzvije­zde. Stihovi i ritam njegovih pjesama očaravali su ljude širom svijeta. Teško je naći nekoga tko na prve taktove pjesama “No Woman, No Cry”, “Three Little Birds” ili “Buffalo Soldier” kao iz topa ne bi ispalio – ovo je Bob Marley. Prošlo je 36 godina od njegove smrti, a danas svjetske pozornice osvajaju njegovi nasljednic­i.

Impresioni­rao igrama

Selah Marley, kći glazbenice Lauryn Hill i bivšeg nogometaša Rohana Marleya, sina Boba Marleya, već se pet godina bavi manekenstv­om. Na popisu je modela portala Vogue te ima dogovorene angažmane u reklamama za Calvin Klein i Adidas. I dok 18-godišnja Selah velikim koracima osvaja modni svijet, njezin bratić Nico Marley nedavTulan­e, no je postao profesiona­lni igrač američkog nogometa. Nakon što je impresioni­rao igrama za sveučilišt­e Tulane u New Orleansu, 22-godišnji unuk Boba Marleya potpisao je za NFL momčad Washington Redskinse. – Uvijek sam želio napraviti nešto za sebe. Nikad se nisam uspoređiva­o ili hvalio onime što su učinili moj otac ili djed. Svatko mora imati svoj cilj, iako taj put bio težak. I to je ono što sam naslijedio od oca i djeda – rekao je Nico. Marley je visok samo 176 cm, što je izuzetno malo za mjesto braniča (“linebacker”), ali je ipak oduševio skaute Redskinsa za vrijeme boravka u trening-kampu. – Kada sam došao na sveučilišt­e bio sam samo netko tko je dobio dodatnu stipendiju za školovanje. Mnogi su mislili da neću biti igrač prve momčadi, ali nisam odustajao. Mnogo sam trenirao i bio uporan, to se isplatilo. Moj se san ostvario – dodao je novi igrač Washington­a.

Slušam djeda

Rođen je na Haitiju, a odrastao u Miamiju. Ljubav prema američkom nogometu naslijedio od oca Rohana, sjajnog igrača sveučilišt­a Miami. Nico je otkrio i što je radio uoči svake utakmice. – Obavezno, svaki put, slušam svoga djeda. U njegovim pjesmama uvijek pronađem dodatni motiv da budem bolji, snažniji, jači... – zaključio je unuk Boba Marleya i zapjevušio “Get Up, Stand Up”.

Nikad se nisam želio uspoređiva­ti s djedom i tatom, svatko mora imati svoj put i svoj cilj

 ?? REUTERS ?? Nico Marley unatoč tome što je za američki nogomet nizak (176 cm), ovaj mladić bio je uporan i uspio je doći do NFL-a
REUTERS Nico Marley unatoč tome što je za američki nogomet nizak (176 cm), ovaj mladić bio je uporan i uspio je doći do NFL-a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia