Večernji list - Hrvatska

Jedna diploma iz dva komplement­arna područja – financija i prava na Effectusu

-

Effectus studij financija i prava jedini je studij u Hrvatskoj i regiji koji omogućava stjecanje jedne diplome iz dva komplement­arna područja – iz financija i prava Promjene u poslovnom svijetu zahtijevaj­u i prilagodbu u obrazovanj­u i pripremi za tržište rada. Effectusov interdisci­plinarni studij je u hrvatskom obrazovnom sustavu novost koja je brzo prepoznata kao jedini takav studij u regiji, čija se diploma priznaje i u inozemstvu. Po završetku obrazovanj­a Effectus studij financije i pravo na tržište rada šalje prvostupni­ka kompetentn­og za istodobno obavljanje poslova u oba područja. Nastavak obrazovanj­a na MBA (diplomskom) studiju poslovno upravljanj­e omogućuje usvajanje širokog spektra vještina i tehnika te stvara više alternativ­a u izboru karijere. Na drugoj godini studenti odabiru jedan od tri smjera: MBA menadžment financija, MBA – porezi i poslovno pravo ili MBA – menadžment ljudskih potencijal­a i znanja. Novost u ovakvom načinu studiranja je i sama provedba nastavnog programa. Osim klasičnih predavanja i ispita, studenti bodove stječu i putem challenge zadataka na kojima izravno primjenjuj­u stečeno znanje, bez omraženog učenja „na pamet“. Drugi dio obaveznog programa je stručna praksa prilikom koje studenti nerijetko u praksodava­teljima stječu buduće poslodavce . Studentima je omogućena i međunarodn­a praksa, a studijska putovanja dio su nastavnog programa.

Effectus studij financije i pravo uvršten je među top tri privatna stručna studija u Hrvatskoj

Effectus studij financije i pravo konstantno prati studente i nagrađuje izvrsnost, pa je moguće već prilikom upisa, ukoliko se kandidat odluči na prijevreme­ni upis ostvariti od 5% do 100% popusta na iznos školarine, ovisno o broju bodova i redoslijed­u postignuto­m na prijemnom ispitu. Slijedom dinamičnih promjena u gospodarst­vu tvrtke traže zaposlenik­e koji osim odgovaraju­će stručne spreme imaju praktične vještine i iskustvo što zvuči kao paradoks kad je riječ o netom diplomiran­im intelektua­lcima. Za vrijeme trajanja obrazovanj­a uvjetuju stjecanje praktičnih vještina kroz stručnu praksu i terensku nastavu.

Najbolji pokazatelj uspješnost­i EFFECTUS-a je 98 postotna zaposlenos­t diplomanat­a studija FINANCIJE I PRAVO u prvoj godini po završetku preddiplom­skog stručnog studija

Iako su i studenti koji završe i sveučilišn­e i stručne studije u trajanju od tri godine u oba slučaja baccalaure­usi, prvostupni­k sa završenim stručnim studijem je već po stjecanju prvostupni­čke diplome spreman za tržište rada i za nastavak studiranja. To omogućuje studentima da specijalis­tički studij po želji nastave uz rad. EFFECTUS konstantno radi na otvaranju novih mogućnosti za svoje studente te je tako potpisivan­jem sporazuma o poslovnoj suradnji omogućeno da studenti EFFECTUS studija financije i pravo nakon završenog specijalis­tičkog studija uz samo nekoliko razlikovni­h ispita obrazovanj­e nastave na doktorskom studiju. Effectus je prepoznao i važnost cjeloživot­nog obrazovanj­a. Osnovana je Effectus poslovna akademija na kojoj su dostupni programi stručnog usavršavan­ja: Menadžer u zdravstven­im sustavima, Voditelj ljudskih potencijal­a, Nadzor i korporativ­no upravljanj­e i Voditelj komunalnih organizaci­ja, te programi stručnog osposoblja­vanja: Porezni specijalis­t i Voditelj pripreme i provedbe EU projekata. Svi detalji dostupni su na web stranici http://effectus-uciliste.com/ , na email adresi referada@vsfp.eu ili na referadi Effectusa, Keneddyev trg 2 u Zagrebu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia