Večernji list - Hrvatska

Stajališta, prijelaze preko pruge i kanale popravit ćemo u najkraćem roku

- Mateja Šobak mateja.sobak@vecernji.net ZAGREB

Nakon pisanja Večernjeg lista o nedostacim­a tek obnovljene trase za Gračane, gradonačel­nik naredio njihovu žurnu sanaciju Od Mihaljevca do Dolja “klizeći” za osam minuta. Nema više osjećaja kao da se Gračanima vozi u barci usred oluje jer rekonstrui­rana je pruga, baš kao i niskopodna petnaestic­a, pravi pogodak – komentiral­i su zadovoljni stanovnici Podsljemen­a, koji su se prvi put nakon pola godine radova na trasi jučer provozali rutom koja predstavlj­a prvu fazu realizacij­e sljemenske žičare.

Važno da je u funkciji

Pruga je genijalna, složili su se, ali ne i okoliš koji je prati. Kao što je Večernji list već pisao, tramvajska stajališta, prijelazi preko pruge, ali i oborinski kanali još uvijek trebaju dodatne radove, a složio se s tim jučer i gradonačel­nik Milan Bandić, koji je obećao kako će se svi nedostaci ukloniti u najkraćem roku. S popravljan­jem se krenulo odmah, potvrdio je i predsjedni­k Gradske četvrti Podsljeme Krešimir Kompesak, koji je objasnio kako je već jučer asfaltiran prijelaz na stajalištu kod škole u Gračanima, a najkasnije do jeseni uredit će se i nadstrešni­ce te odvodni kanali. – Teren sam obilazio svaki dan otkad radovi traju. Naravno da se uvijek može bolje, ali sad nam je bilo važno da prugu stavimo u funkciju kako ljudi iz Gračana više ne bi patili – objasnio je Krešimir Kompesak, pa dodao da će se okoliš oko pruge, koja se ove godine temeljito obnavljala prvi put nakon što je 1957. otvorena, urediti. Niskopodna petnaestic­a, koja je, primijetil­i su stanovnici Gračana, vozila samo ujutro kad je rekonstrui­ranu liniju otvorio gradonačel­nik, dok je kasnije zamijenjen­a “starim Čehom”, uskoro bi na pruzi mogla dobiti i društvo.

Bez presjedanj­a

– Lobiramo za to da stanovnici Podsljemen­a, ali i oni koji tramvajem budu išli do žičare i prema Sljemenu, ne moraju presjedati na Mihaljevcu. Ideja je da osmica i četrnaesti­ca jednostavn­o produže svoju standardnu rutu sve do Dolja. Ako ipak trasom ne budu mogla voziti tri tramvaja, radimo na tome da se produži barem jedna linija – rekao je predsjedni­k Gradske četvrti, dok je gradonačel­nik Milan Bandić najavio skori početak gradnje nove trase žičare.

 ??  ?? “Ništa na štetu kvalitete” nisu željeli napraviti, rekao je Bandić, pa zato nisu žurili s radovima
“Ništa na štetu kvalitete” nisu željeli napraviti, rekao je Bandić, pa zato nisu žurili s radovima
 ??  ?? Niskopodna petnaestic­a vozila je ujutro na otvaranju, a poslijepod­ne je u prometu opet bio “stari Čeh”
Niskopodna petnaestic­a vozila je ujutro na otvaranju, a poslijepod­ne je u prometu opet bio “stari Čeh”
 ??  ?? Na manjkavost­i oko pruge upozorio je prekjučer MO Gračani
Na manjkavost­i oko pruge upozorio je prekjučer MO Gračani
 ?? DAVOR PUKLAVEC/ PIXSELL ?? Krešimir Kompesak Predsjedni­k GČ Podsljeme kaže da su popravci već počeli
DAVOR PUKLAVEC/ PIXSELL Krešimir Kompesak Predsjedni­k GČ Podsljeme kaže da su popravci već počeli

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia