Večernji list - Hrvatska

Torcidaš Ivan Mate Blažević (23) ubijen je u općoj tučnjavi u kafiću

Javnosti je postao poznat kad je napao suca Brunu Marića

- Slavica.vukovic@vecernji.net

Susjedi kažu da ih je oko četiri sata ujutro probudila vika, trčanje i razbijanje. Stigla je i Hitna, no mladiću nije bilo pomoći Slavica Vuković Ivan Mate Blažević (23) ubijen je u Stobreču u noći s četvrtka na petak. Uboden je nožem u prsište prilikom tučnjave u kojoj je sudjeloval­a grupa mladića pred kafićem u blizini stobrečkih teniskih terena.

Traga se za ubojicom

Ivan Mate Blažević poznat je i policiji i javnosti. Osuđen je za napad na suca Brunu Marića kada ga je u listopadu prošle godine, u restoranu Epetium u Stobreču, za vrijeme ručka skupina maskiranih muškaraca istukla šipkama. Policija navodno zna identitet ubojice, neslužbeno se govori kako je riječ o 24-godišnjaku iz Podstrane, ali u petak do 17 sati još ga nisu bili uhvatili. Kriminalis­tičko istraživan­je, koje bi trebalo osvijetlit­i događaj, još uvijek traje te je službene informacij­e nemoguće dobiti. Neslužbeno, u Stobreču, gdje je sinoćnje ubojstvo glavna tema razgovora, ljudi govore kako je Blažević bio na fešti u povodu Svetog Lovre i koncertu Mate Bulića. Gotovo cijelu večer proveo je blizu šanka uz more, a kada je fešta završila, zastao je u kafiću do teniskih terena na izlazu iz mje- sta. Što se unutra događalo, znat će se nakon što policija rasvijetli događaj i informira javnost jer su se sudionici razbježali, a prema pričama susjeda i očevidaca, došlo je do opće tučnjave. Oko četiri sata ujutro, ispričali su stanovnici najbližih kuća, probudili su ih vika, psovke, dernjava, trčanje i razbijanje. Još se nisu niti snašli niti pozvali policiju, a u 4.15 sati došlo je vozilo Hitne pomoći i odvezlo ozlijeđeno­g Blaževića. Međutim, izbodenom mladiću nije bilo spasa. Umro je u splitskoj bolnici.

Nije odao sudionike

Blažević je bio istaknuti član Torcide koja je u žalosti zbog gubitka. “Biti velik za života je teško, biti velik s 23 godine je nemoguće, a ti si bio jedan od tih, najvećih. Ti ostaješ i dalje među nama i nikad ne okrećeš leđa. Za vječnost...”, napisali su na Facebook stranici Torcide. Najavili su i kako na utakmici Hajduk – Slaven Belupo neće biti navijanja sa sjevera. “Torcida će u 23. minuti u tišini, dostojanst­veno napustiti tribinu. Počivaj u miru, brate”, poručili su torcidaši svome članu. Zbog napada na suca Marića, Blažević je bio dva mjeseca u istražnom zatvoru, a kažnjen je s osam mjeseci zatvora koji mu je zamijenjen radom za opće dobro. Prije toga nije bio osuđivan. Osim Blaževića, kojeg je uhvatio jedan gost restorana i zadržao do dolaska policije, Marića su napala još četiri muškarca. Nikad nije odao sudionike.

Policija navodno zna identitet ubojice, riječ je o 24-godišnjaku iz Podstrane Blažević je zbog napada na suca Brunu Marića dva mjeseca bio u istražnom zatvoru

 ??  ?? Kriminalis­tička policija jučer je tijekom cijelog dana obavljala očevid kod teniskih terena u Stobreču
Kriminalis­tička policija jučer je tijekom cijelog dana obavljala očevid kod teniskih terena u Stobreču
 ??  ?? Ivan Mate Blažević imao je 23 godine
Ivan Mate Blažević imao je 23 godine

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia