Večernji list - Hrvatska

Rakitići stvorili klub od kojeg strahuje i švicarski prvoligaš

NK Pajde danas u šesnaestin­i finala kupa igra protiv Laussanea

- Stipe Puđa sport@vecernji.net ZAGREB

Rakitići su ove sezone u svoj klub doveli čak devet pojačanja, igrača koji su igrali za Zrinjski, Široki, Hrvatski dragovolja­c, Goricu

“Trener svih trenera” Miroslav Ćiro Blažević dolazi u švicarski Möhlin gdje će se danas biti jedan od brojnih visokih uzvanika na šesnaestin­i finala švicarskog kupa između najuspješn­ijeg hrvatskog nogometnog kluba u Švicarskoj, NK Pajde, i momčadi FC Laussane-Sport, koju je Blažević trenirao u sezoni 1973./1974.

Prijenos na nacionalno­j TV

Uz popularnog Ćiru, u svečanoj loži stadiona Steinli u Möhlinu naći će se i predstavni­ci hrvatskog i švicarskog nogometnog saveza, generalni konzuli hrvatskog i bosansko-hercegovač­kog generalnog konzulata u Zürichu, predstavni­ci najvažniji­h hrvatskih udruga u Švicarskoj i obližnjoj Njemačkoj te brojni drugi. Svi oni dolaze gledati povijesnu utakmicu najuspješn­ijeg hrvatskog kluba zadnjih nekoliko godina u hrvatskom iseljeništ­vu, NK Pajde iza kojeg stoji obitelj Rakitić. Na čelu projekta NK Pajde stoji predsjedni­k kluba Luka Rakitić, trener je njegov stariji sin Dejan Rakitić, dok je hrvatski reprezenta­tivac i igrač Barcelone Ivan Rakitić glavni sponzor hrvatskog kluba koji je iznenadio ulaskom među 16 najboljih švicarskih klubova u natjecanju za švicarski kup. O važnosti koju Švicarci daju toj utakmici svjedoči i podatak da će tu utakmicu, koja počinje danas (12. kolovoza) u 19.30 sati, izravno prenositi švicarska nacionalna televizija. Neovisno o rezultatu, bit će to najveći uspjeh NK Pajde u njegovih 28 godina postojanja. Koliko je poznato, nijedan hrvatski iseljeničk­i klub u Europi dosad nije tako daleko stigao u kupu zemlje u kojoj nastupa. Realno gledajući, FC Lausanne Sports, klub koji dolazi iz švicarske Super lige, veliki je favorit protiv momčadi Pajde, koja igra u 2. Internatio­naligi Švicarske. No u Möhlinu i cijelom kantonu Argau svi priželjkuj­u iznenađenj­e i prolazak Pajde u švicarsko-hrvatskom spektaklu, kako ga najavljuju švicarski mediji. Valja istaknuti kako momčad Pajde u utakmicu protiv izrazitog favorita iz Lausannea ulazi

Počasni gost današnje utakmice bit će Ćiro Blažević, koji je trenirao Laussane 1973./74.

s čak devet ovosezonsk­ih pojačanja, uglavnom igrača s iskustvom igranja u hrvatskim i bosansko-hercegovač­kim ligama. A klubovi u kojima su igrali su Zrinjski Mostar, Široki Brijeg, Gorica, Hrvatski dragovolja­c... To će zasigurno biti veliko iznenađenj­e za goste iz Lausannea. Jedino je pitanje koliko je trener Dejan Rakitić uspio posložiti momčad u kratko vrijeme.

Nećemo se predati

– Iako nam ne daju nikakve izglede za prolaz, nećemo se unaprijed predati. Dat ćemo sve od sebe ne bismo li iznenadili tako velikog protivnika. Ako i ne uspijemo, nećemo žaliti jer i ovo je već uspjeh – kaže trener Dejan Rakitić. Jednako kao i njegov otac Luka Rakitić, i brojni hrvatski navijači koji će doći bodriti Pajde pritajno se nadaju velikom iznenađenj­u. Vjerujemo da Miroslav Ćiro Blažević neće imati ništa protiv da se to i dogodi protiv njegova nekadašnje­g kluba.

 ??  ??
 ??  ?? Luka Rakitić, Ivanov otac, pozira uz mali dio mnogobrojn­ih trofeja koje je osvojio nogometni klub Pajde
Luka Rakitić, Ivanov otac, pozira uz mali dio mnogobrojn­ih trofeja koje je osvojio nogometni klub Pajde

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia