Večernji list - Hrvatska

Kontrec toliko umoran da ga svaka kost boli

Zakašnjeli izlazak Bičanića na kraju je bio presudan za ishod

- Damir Mrvec damir.mrvec@vecernji.net NANTES

Rukometaši PPD Zagreba odigrali su najbolju utakmicu u Ligi prvaka, ali to je slaba utjeha nakon što se množe porazi Nakon prespavane noći, ako se tako može nazvati spavanje od nekoliko sati, rukometaši PPD Zagreba još se nisu mirili s porazom od Nantesa (28:27). Malo se spavalo ne samo zato što se još razmišljal­o o porazu, nego i zbog činjenice što je vlak iz Nantesa u Pariz išao u šest ujutro pa je buđenje bilo u pola pet. Mobiteli su se užarili od gledanja snimke tih posljednji­h tridesetak sekundi. Krenimo od šuta za izjednačen­je... – Nije bio dogovor na time-outu da baš ja šutiram. No, osjetio sam da mogu proći jedan na jedan i postići pogodak. Tako je i bilo. Usput sam dobio ozbiljan udarac u šutersku ruku koja je odmah natekla, ali mislim da nije ništa slomljeno. Vjerujem da ću biti spreman za četvrtak kada ćemo u Areni ugostiti Barcelonu – rekao je Mario Vuglač.

Vuglač nas je iznenadio

Jesu li se zagrebaši ikako mogli obraniti od brzog centra nakon kojeg je Dominic Klein pogodio praznu mrežu za pobjedu 28:27? – Vuglač nas je sve iznenadio i, da smo znali da će on šutirati, znali bismo se brzo pripremiti u vraćanju u obranu. Ovako, dva naša igrača ostala su u polju obrane Nantesa, a Bičanić se vraćao na klupu da bi Skok brzo ušao. U tim djelićima sekunde domaćin je munjevito odradio dodavanje na centar. Možda se mogao na- praviti prekršaj nad Kleinom, ali to je po novim pravilima odmah isključenj­e i sedmerac – objasnio je drugu situaciju Zlatko Horvat, kapetan PPD Zagreba. Možda je netko mogao barem ometati brzi centar? – Nemoguće. I ometanje bi značilo sedmerac za njih. Jedino da smo nekako uspjeli presjeći loptu što je bilo nemoguće ili da se Skok brzinom munje vratio na vrata. Nije prošlo ni jedno ni drugo – istaknuo je Horvat.

Pogreška sudaca

I onda treća situacija, šut Kontreca u zadnjoj sekundi koji je Dumoulin obranio. Ali... – Odmah sam govorio da je to bio čisti sedmerac za nas i njihovo isključenj­e. Kada smo pogledali snimku, moja tvrdnja bila je sto posto točna. No, suci to nisu vidjeli jer su mislili da je šut bio čist bez prekršaja. Možda sam trebao loptu baciti o pod, ili pasti... Možda bi onda shvatili da sam bio grubo odgurnut. Ne samo što smo izgubili na ovakav način, nego ne mogu stajati na nogama koliko me boli svaka kost – rekao je Tin Kontrec. Zlatko Horvat dotaknuo se i dva sporna isključenj­a u samoj završnici utakmice. – Ni ja nisam bio za isključenj­e, a još manje Božić-Pavletić. Neću reći da su nas suci namjerno oštetili, ali trebali su malo bolje pogledati te dvije situacije. S igračem manje Nantes je lagano održavao razliku od jednog pogotka – zaključio je Zlatko Horvat. Zagreb i dalje čeka prvu pobjedu u ovoj sezoni rukometne Lige prvaka.

U četvrtak u Zagreb dolazi Barcelona, koja je tek na četvrtom mjestu u skupini Neću reći da su nas suci namjerno oštetili, ali neke su odluke bile na našu štetu, kaže Horvat

 ?? GORAN STANZL/ PIXSELL ?? Mario Vuglač želio je najbolje, no ispalo je sasvim suprotno
GORAN STANZL/ PIXSELL Mario Vuglač želio je najbolje, no ispalo je sasvim suprotno

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia