Večernji list - Hrvatska

Pepu rekordi, Wengeru Arsenal

- sport@vecernji.net Katarina Kušec

– Jesam li se ikad povukao? Nikad. Pa zašto bih se promijenio?! Ja sam dosljedan i vjeran svom klubu – rekao je Wenger Bayern München na gostovanju je kod Bayera iz Leverkusen­a otvorio drugi dio njemačkog nogometnog prvenstva. I to ga je itekako otvorio, pobjedom 3:1. Bavarci su ovim slavljem produžili niz od pet uzastopnih pobjeda. Nije bilo teško Martinezu, Riberyju i Rodriguezu, rutinski su obradili apotekare za koje je jedini pogodak postigao Kevin Volland. Tin Jedvaj nije bio ni na Bayerovoj klupi, a iako su izgubili, barem su postavili neki rekord u momčadi.

Dominacija Manchester Cityja

Za domaćine je zaigrao Sandro Wagner koji je stigao iz Hoffenheim­a, a kako je to bio njegov povratak u klub, postavio je rekord kao igrač s najvećom razlikom između dva nastupa za bavarski klub – od njegove posljednje utakmice prošlo je čak 3785 dana. Rekorde na Otoku niže pak Pep Guardiola. Četvrti je put uzastopce proglašen za najboljeg trenera mjeseca u Premier ligi. Nagradu je osvojio u rujnu, listopadu, studenom te prosincu, a nije ni čudo s obzirom na to da njegov Manchester City dominira ove sezone Premier ligom. Drže prvu poziciju s 15 bodova prednosti ispred Manchester Uniteda. Danas (17 sati) čeka ih gostovanje kod Liverpoola, dok Manchester Unitedu dolazi Stoke City.

Wenger vjeran topnicima

Bournemout­h kod kuće igra protiv Arsenala (14.30) čiji se trener Arsene Wenger ne namjerava seliti s klupe do 2019. kada mu istječe ugovor. Uoči gostovanja Wenger je ponovo pod pritiskom jer topnici su tek šesti na tablici. – Jesam li se ikad povukao? Nikad. Pa zašto bih se promijenio?! Ja sam dosljedan i vjeran svom klubu – rekao je Wenger. U španjolsko­j Primeri Rakitićeva Barcelona dolazi pak Real Sociedadu (20.45), dok u francuskoj ligi Nantes dočekuje PSG (21 sat).

 ??  ?? Pep Guardiola četiri je puta izabran za najboljeg trenera mjeseca u Premier ligi
Pep Guardiola četiri je puta izabran za najboljeg trenera mjeseca u Premier ligi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia