Večernji list - Hrvatska

OPTUŽNICA PROTIV ANTE PAVIĆA

Bivšem šefu Otpadnih voda USKOK blokirao 9 kuća i stanova

-

4,8 milijuna kuna. Turopoljac se tereti i da je od početka prosinca 2006. do kraja ožujka 2008. godine tražio Vuljanka da mu za određenu novčanu nagradu sačini dokumentac­iju u kojoj će neistinito biti prikazana poslovna suradnja između njihovih tvrtki – Dia graditeljs­tva i Bubanj niskogradn­je. Optuženi su da su fingirali poslove, prikrivali tragove nezakonito­g tijeka novca i to tako što su novac prosljeđiv­ali na račune drugih pravnih i fizičkih osoba.

Okladu isplatio u kovanicama

Novac se podizao u gotovini, nakon čega ga je Vuljanko osobno ili posredovan­jem drugih osoba predavao Turopoljcu, a dio zadržavao za sebe. Tako je, tvrdi USKOK, Turopoljac zaradio nešto više od četiri milijuna kuna, dok se Vuljanko okoristio za više od 15 milijuna. USKOK u optužnici traži i da se od svih optuženika oduzme protupravn­o stečena imovinska korist, a za Pavića traže i prošireno oduzimanje imovinske koristi jer mu je utvrđen nerazmjer između prihoda i rashoda od 9,5 milijuna kuna. Kada je u ožujku 2016. protiv njega pokrenuta istraga, većina njegove, impozantne imovine bila je blokirana. Konkretnij­e, prema podacima iz zemljišnih knjiga, Pavić posjeduje devet stanova i kuća, a na zahtjev USKOK-a sud mu je na početku istrage blokirao stan u Amruševoj od 418 kvadrata, za koji se sumnja da mu ga je Turopoljac besplatno adaptirao. Osim tog stana, blokirano mu je bilo i zemljište od 2822 kvadrata u Grmoščici, na kojem je sagrađena kuća, a nekretnina ima dvorište i voćnjak. Pavić posjeduje još dvije kuće na Kožinčevu brijegu, trosobni stan u Mesničkoj, stan na Dolcu te tri nekretnine na Visu. Nekretnine su bile blokirane i Schweitzer­u, a Turopoljac slovi kao jedan od bliskih prijatelja gradonačel­nika Milana Bandića, koji je široj javnosti postao poznat nakon što se s Bandićem kladio na rezultat jedne utakmice. Bandić je, pisali su mediji, dobio okladu od 150.000 kuna, koju mu je Turopoljac isplatio u – kovanicama.

USKOK tvrdi da je Turopoljac Paviću (na slici) isplatio neutvrđen iznos mita USKOK traži da se svim optuženima oduzme imovinska korist koju su stekli nezakonito Turopoljče­va tvrtka besplatno je adaptirala stan Paviću i obiteljsku kuću Schweitzer­u

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Darko Turopoljac blizak je prijatelj gradonačel­nika Milana Bandića, a poznat je postao po okladi
Darko Turopoljac blizak je prijatelj gradonačel­nika Milana Bandića, a poznat je postao po okladi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia