Dnes Prague Edition

Víte, kdo jsou radní? Ne? Tak ty nové raději volit nechoďte

-

Ve včerejší anketě zveřejněné v MF DNES si lidé pletli pražské radní s kdekým. Se Zlatou Adamovskou nebo třeba s gynekologe­m. Kromě primátorči­na, které uvázlo v paměti polovině respondent­ů, si na jméno dalšího radního vzpomnělo jen šest lidí z šedesáti. Může se to zdát úsměvné. Až si ale za dva roky budeme stěžovat, že k volbám přišlo zase žalostně málo lidí, možná bychom mohli být pro změnu rádi.

A doufat, že se nezájem o magistrátn­í politiku u lidí, kteří z paměti nevylovili ani jméno Adriany Krnáčové, přetavil v nezájem o volební urny. Ten, kdo neví, jak se primátorka jmenuje, nemůže ani vědět, jak Prahu vede. Měl by takový člověk rozhodovat o tom, kdo bude město řídit další čtyři roky?

Samozřejmě, že může. Podle mě to ale Praze uškodí. Politikům je totiž třeba vystavit účet zasvěceně, jinak jde jen o prázdné gesto. Do voleb zbývají téměř dva roky. Pokud se ale ti, kdo zatím spali, brzy o radní zajímat nezačnou, snad bude lepší, když prospí i volební období.

Nejhorší možností je, že politici od voleb odradí ty, které politika zajímá, a výběr nové rady bude na někom, kdo si myslí, že Praze stále šéfuje Pavel Bém.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia