Dnes Prague Edition

Polák pobodal devět lidí, jedna žena zemřela

-

STALOWA WOLA Jednu oběť na životě a osm zraněných si včera vyžádal útok nožem v polském nákupním centru ve městě Stalowa Wola, které se nachází na jihovýchod­ě země. Do lidí tam bodal muž, který podle svědků působil, jako by byl v amoku. Policie, která ho zatkla poté, co ho vlastními silami zadrželi lidé v obchodě, uvedla, že se jednalo o obyvatele města. Polský server Wiadomosci napsal, že šlo o 27letého Konrada K., který dosud neměl žádný policejní záznam. Při útoku byl střízlivý, avšak nebylo vyloučeno, že mohl být pod vlivem drog. Policie mu odebrala krev a prověřoval­a i tuto možnost.

Útočník odpoledne začal napadat nožem oběti zezadu. Svědci řekli, že si je vybíral náhodně a mířil především na hrudník. Podle některých měl u sebe nože dva. Následkům zranění krátce po převozu do nemocnice podlehla 50letá žena. Šest dalších bylo zraněno vážně.

Motiv nebyl včera známý. Sám útočník podle policejníh­o inspektora Mariusze Ciarka nedokázal své konání krátce po svém zatčení nijak vysvětlit. Police podle polského rozhlasu vyloučila, že by šlo o ideologick­y motivovaný čin. (lan)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia