Dnes Prague Edition

Už zítra v Magazínu DNES+TV

-

říká technický ředitel Tomáš Samec. A to ještě Plzeň paralelně připravuje stadionek v Přešticích, kde dnes od 13.00 začíná Youth League čili juniorská obdoba Ligy mistrů.

Plzeň je jiná, než byla ještě o víkendu. Po městě jezdí naleštěné limuzíny s nápisem Champions League a vozí speciální hosty, rozhodčí či delegáty. Kolem hřiště svítí reklamní panely, jež znáte asi jen z televize, protože Liga mistrů se v Česku nehrála od roku 2013. Jediné, co Plzni chybí, jsou vstupenky. Na obyčejné smrtelníky se nedostane. Kapacita stadionu není ani 12 tisíc míst, přičemž drtivou většinu koupili majitelé permanente­k, zbytek dostanou hostující kluby a hosté.

Dnes ve tři se poprvé z amplionů ozve působivá hymna Ligy mistrů, uprostřed hřiště se zavlní klasická plachta a z tunelu přesně na vteřinu napochoduj­e 22 kluků z plzeňské akademie. Bude to generální zkouška na večer. Teď ještě zbývá, aby se Plzeň pochlapila jako v letech 2011 a 2013. Tehdy pokaždé odmítla roli odpadlíka, skončila třetí a proplula do jarní Evropské ligy. Teď je znovu jasným outsiderem. „Zase zkusíme překvapit,“slíbil trenér Vrba.

 ??  ??
 ?? Foto: M. Šula, L. Němec a M. Sváček, MAFRA ??
Foto: M. Šula, L. Němec a M. Sváček, MAFRA
 ??  ?? Srážka s titány Plzeň už v Lize mistrů narazila na Barcelonu i Bayern Mnichov. Záložník Jiráček (vlevo) statečně naháněl Messiho, přesto v roce 2011 Plzeň prohrála doma 0:4 i venku 0:2. Z Mnichova si o dva roky později přivezla gólů pět. Plzeň v obou případech vedl kouč Vrba (dole).
Srážka s titány Plzeň už v Lize mistrů narazila na Barcelonu i Bayern Mnichov. Záložník Jiráček (vlevo) statečně naháněl Messiho, přesto v roce 2011 Plzeň prohrála doma 0:4 i venku 0:2. Z Mnichova si o dva roky později přivezla gólů pět. Plzeň v obou případech vedl kouč Vrba (dole).

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia