Lidové noviny

Sešlé plzeňské zlato?

- DAVID AKO

Fotbalová Plzeň řeší vážný problém. Během přípravnéh­o zápasu s druholigov­ým německým Fürthem ztratila tři hráče základní sestavy.

Kapitán Roman Hubník a stabilní člen základní sestavy David Limberský utrpěli vážná zranění. „Vyšetření odhalila svalová poranění, která si vyžádají delší čas na zotavení,“řekl generální ředitel Plzně Adolf Šádek. Další trhlinou je absence Jana Kovaříka, jenž si při tréninku zlomil kotník, a připojí se tak k početnému plzeňskému lazaretu.

Vzhledem k blížícímu se třetímu předkolu Ligy mistrů, ve kterém budou chybět i zraněná brankářská jednička Matúš Kozáčik a Lukáš Hejda potrestaný za červenou kartu z minulého roku Evropské ligy s Austrií Vídeň, mělo by vedení Plzně bít na poplach. Na vzniklou situaci reagovalo pouze příchodem nadějného reprezenta­nta do 21 let Milana Havla.

Angažování trenéra Vrby vyvolává pochyby. Snaha postavit mužstvo okolo „starého“jádra se jeví jako riziková. Hráči jako Limberský, Kolář, Kozáčik, Petržela nebo Bakoš stagnují, navíc jejich náchylnost ke zraněním se s věkem zvyšuje. Třetí předkolo Ligy mistrů ukáže, jak se Plzeň dokáže obejít bez doposud nezastupit­elných Kozáčika, Limberskéh­o a Hubníka. Teprve ve chvíli, kdy tito hráči budou nahraditel­nými, může začít úspěšný Vrbův comeback.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia