MF DNES

Tygři dobyli Zlín a vrátili se do čela extraligy

-

ZLÍN Liberečtí hokejisté napravili minulé domácí zaváhání 0:1 s Olomoucí. Včera zvítězili v utkání 11. kola na ledě posledního Zlína 3:1, připsali si pátou výhru z posledních šesti duelů a opět se vyšvihli na první místo tabulky extraligy díky lepšímu skóre než má druhá Sparta Praha.

„Do utkání jsme vstoupili aktivně, mohli jsme dát branky z vyložených šancí, což se nestalo. Domácí začali hrát ve třetí třetině aktivněji, pustili jsme je do tlaku nesmyslným vyloučením. V závěru jsme měli plno práce, abychom hubený výsledek ubránili," popsal liberecký trenér Filip Pešán

Do vedení se dostali Bílí Tygři už ve 4. minutě, kdy Bakoš nachytal gólmana Kašíka střelou pod břevno z ostrého úhlu.

Druhý úder zasadil domácím ve 28. minutě zkušený útočník Vampola, který si nikým neatakovan­ý najel od mantinelu do pravého kruhu a vstřelil už svůj šestý gól v sezoně.

V polovině závěrečné dvacetimin­utovky zbavil zlínský obránce Kotvan v přesilovce kouzla skvěle chytajícíh­o brankáře Liberce Lašáka a dal domácím přesnou střelou od modré naději na bodový zisk.

V závěru zápasu zkusili hokejisté Zlína power-play, ale v čase 59:28 dal pojišťujíc­í tříbodový gól pro Bílé Tygry Slovák Radivojevi­č, jenž využil nabídku obránce Šimka a zasunul puk do prázdné brány.

V dalším utkání nastoupí hokejisté Liberce v úterý 20. října v domácí Home Credit Areně od 18 hodin proti Vítkovicím. (sed, fop)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia