MF DNES

V zoo čeká bílý tygr, opičky i Draculův hrad

-

Poblíž plaského kláštera se nachází unikátní areál, kde je možné se zabavit, najíst i přenocovat. Patří do něj i Fantasy Golf spojený se zoologicko­u zahradou. V ní je možné spatřit například opičky, sovy, lvy, surikaty nebo lemury. Raritou jsou bílý tygr a bílý klokan. Každá z jamek golfového hřiště je navíc stylizován­a do stylu nějaké země. Návštěvníc­i tak spatří například makety egyptské pyramidy, westernové­ho saloonu nebo řeckých antických památek. Celkově se zájemci mohou projít devíti zeměmi. Hřiště je možné navštívit i po setmění, kdy je prostor plný světel a tajemných zvuků. To se projeví především u Draculova hradu nebo období pravěku s dinosaury. Návštěva je vhodná i pro rodiny s dětmi, pro které tu je pestré vyžití.

Ochutnáte plaské pivo i středověká jídla

Celému areálu vévodí Restaurant Rudolf II. vybudovaný do podoby loveckého zámečku. Ochutnat tu je možné speciality z vepřového, drůbežího, hovězího, pštrosího či rybího masa nebo zvěřiny, upravené dle originální­ch středověký­ch receptů.

K pití je tu možné dostat speciální pivo, které se od loňského roku vyrábí v nedalekém pivovaru. Ten navazuje na tradici vaření zlatavého moku, která se v Plasích traduje už od středověku.

Pokud zde chtějí zájemci přenocovat, mohou využít služeb pensionu. Ten je rovněž součástí tohoto areálu.

Kde se v okolí kláštera Plasy pobavit a kde se dobře najíst.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia