MF DNES

LUNÁRNÍ KALENDÁŘ

ANEB CO KDY DOMA DĚLAT

-

STŘEDA, 24. SRPNA Skliďte kořenovou zeleninu, kterou můžete konzervova­t, sušit i zamrazit. Vykopejte jámy pro sázení ovocných stromků a keřů.

ČTVRTEK, 25. SRPNA Vyvětrejte; jestli máte potíže s plísněmi, zdi ošetřete. Sklízejte košťálovin­y, zelí můžete nakrouhat a naložit. Zkuste i kvašenou zeleninu.

PÁTEK, 26. SRPNA Nařezejte květiny, které usušíte a pak z nich budete vytvářet vazby. Při příznivém počasí dejte přes poledne na slunce pokrývky a polštáře.

SOBOTA, 27. SRPNA Zalévejte květiny nejen na zahradě, ale i doma. Úrodu sklízejte jen k okamžité konzumaci. Zkontroluj­te stav bazénu a zahradního jezírka.

NEDĚLE, 28. SRPNA Vařte džemy a marmelády podle vyzkoušený­ch rodinných receptů. Ty nejlepší byste měli zapsat, aby je mohla používat i mladší generace.

PONDĚLÍ, 29. SRPNA Uvařené džemy označte. Uklízejte. Před začátkem školního roku proberte dětské oblečení a to, z něhož už děti vyrostly, dejte na charitu.

ÚTERÝ, 30. SRPNA Ze stromů odstraňujt­e nemocné větve, které ihned spálíte. Při grilování si dejte pozor – maso i zelenina se dělají rychleji, než jste zvyklí.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia