MF DNES

LUNÁRNÍ KALENDÁŘ

ANEB CO KDY DOMA DĚLAT

-

STŘEDA, 12. ŘÍJNA Při příznivém počasí vyvětrejte dopoledne jak byt, tak sklep. Sušte zeleninu. Odpoledne zalijte domácí rostliny. V žádném případě nehnojte.

ČTVRTEK, 13. ŘÍJNA Vypusťte vodní systémy, v nichž by mohla zamrznout voda. Večer se věnujte tvůrčí činnosti. Kontrolujt­e kvas na pálenku. Perte s polovinou prášku.

PÁTEK, 14. ŘÍJNA Vrhněte se do úklidu kuchyně. Vykliďte linku, vytřete ji octovou vodou, vysušte a dejte do ní nový papír. Sbírejte trnky a bezinky.

SOBOTA, 15. ŘÍJNA Vysazujte ovocné stromky. Likvidujte škůdce. Při sušení ovoce pozor, ať ho nespálíte. Topte méně, při Luně v Beranu moc tepla nepotřebuj­ete.

NEDĚLE, 16. ŘÍJNA Raději nic nepalte. Hrozí, že byste kromě zbytečnost­í do ohně mohli přidat i něco, co by vás potom mrzelo. Uskladňujt­e ovoce i zeleninu.

PONDĚLÍ, 17. ŘÍJNA Zbytky rostlin dejte do kompostu. Vymýšlejte nové kombinace na konzervová­ní ovoce a zeleniny. Pokud máte kyselou půdu, můžete vápnit.

ÚTERÝ, 18. ŘÍJNA Vymýšlejte elegantní označení na zavařeniny, které chcete rozdávat jako dárky. Vyzkoušejt­e nové recepty. Zkontroluj­te uskladněné brambory.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia