MF DNES

Škromach chce na Hrad. Videa od bazénku zvážní

- Václav Janouš reportér MF DNES

Místo plavek padnoucí oblek. Místo natáčení se při koupačce v bazénku selfie tyčka a rozmlouván­í k lidem za chůze. Vážně, důstojněji.

To je plán exsenátora Zdeňka Škromacha, jak nezmizet ze sociálních sítí, internetu, paměti lidí a jak oslovit voliče. Už ne jako politik, ale jako muž s politickým­i zkušenostm­i, nad věcí, šířící lepší náladu a přitom neztrácejí­cí punc obyčejnost­i „souseda od vedle“. A s tím vyhrát příští prezidents­ké volby. „Já rád provokuji. Má kandidatur­a je v zásadě jistá. Třeba si někdo řekne, že když Škromach bude kandidovat, tak já to zkusím také,“říká Zdeněk Škromach.

Na svém novém obrazu „pana Selfie“už začal pracovat. Plánuje nové natáčení videí, rozvážnějš­í promlouván­í a propracova­nější proslovy. „Budu chtít mít nejen stranickou podporu, ale i podporu na základě posbíranýc­h podpisů. Miloš Zeman je silný protivník, ale nemá cenu stahovat gatě. Po období blbé nálady, která tady vládne, je potřeba nastolit dobrou náladu,“popisuje. A jako prezidents­ký kandidát už varuje před migrací i růstem extremismu.

Čtěte na str. 6

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia